Saturday, November 20, 2004

Raye-raye



Untuk pertama kalinye... raye yang tiade nenda2 tersayang... raye kat rumah sendiri jer.. tahun nieh x balik johor.. *sob... sume pon balik... family aku jer x balik. nape eh? ooo.. sebab adik stpm, so.. break utk raye jer.. lg pon ibu ngan ayah nak anta adik lg satu pegi arau.. huahauha.. hujung dunia sungguh dier nieh tercampak.. elok2 kat sane.. tehehe..



kali nieh aku balik 4 hari before raye.. aih.. kecoh umah tue.. sume org ade.. ayah kate.. nanti lepas raye seminggu.. sume dah balik tmpt masing2.. yerler..mase nieh je sume balik.. ade aje nak cerite.. biase la bujang2 lelaki rumah tue... hantar dowang shopping raye.. macam2 perangai.. yang hip hop style... yang simple jer.. x larat aku.. dari kecik sampai besa.. musti ade aku klau shopping raye.. penat..kurus mcm lidi.. nak size suar 34.. geram betul aku klau org pakai londeh2 nieh... tue si mizan la.. suke sgt.. yang adi plak.. suke la beli2 bende over budget.. last2 duit aku.. nyesal aku teman budak2 nieh.. tehehe.. syafiq best sket.. dier x de prob kot.. tapi suke nak cepat balik..



biler gurlz hang out plak.. yang pasti nye.. aku yang memilih utk sume.. aku ckp itu sume ikut.. teheheh.. yang x besh.. aku beli yg itu.. sume nak yang same... x tau apsal.. itu lah "eldest sister always be a model". Raye kali nieh mmg aku beli sume selendang je... macho tul.. sume selendang..dini tue nak jugak.. tp aku ckp.. kang sape nak pakaikan.. bkannye reti.. geram aku.. sbb aku jadi mangse nanti :p tehehe baru 11 taun dak sowang tue tapi sume nak mcm aku.. Nana okey kot.. tapi aku yang kene pilih kan sume bende.. Amni.. dier tue.. mementang x puase.. suke hilang .. penat aku.. itu lah sume adik2 aku.. mcm2 ragam..



kat rumah.. seperti raye2 lepas... mesti ade ketupat.. tehehe.. aku anyam tau.. cumil jer.. sbb member2 aku sume x reti..sbb tue belagak sket..teheheh.. adik2 aku pon x reti.. ayah jer tau.... tapi aku jadi mangse.. sakit badan aku sbb 150 biji kene buat.. menu 1st raye.. ketupat , kuah kacang, rendang palembang, kuah lodeh, rendang ayam, nasi tomato, ayam masak merah.. itu wajib.. nenek dah takde.. pagi raye.. adik2 ayah kumpul kat rumah kitowang.. meriah la.. tapi penat.. sbb basuh pinggan lepas tue :p



lepas semua selesai.. activiti wajib.. amek gamba kat kedai.. mak aih taun nieh.. giler penuh kedai2 gamba.. ikut giliran plak.. malu aku vogue2 ... tehehe sbb ramai sgt org.. tiap2 taun amek gamba.. penuh frame2 kat umah.. theme baju taun nieh.. biru.. 1st time dalam hidup aku ade baju raye kale biru..



Raye-raye-raye



Thanks sume yang dtg rumah aku... mostly mmg member2 skolah dulu la.. aha.. Kaze.. thanks.. sampai juge umah kite.. dah jauh kan.. nun di tanjung.. :p



raye ke empat.. aku dah beraye umah member2.. mule2 x bajet pon nak raye.. yerler.. jap jer cuti.. mule2.. ros datang beraye kat rumah.. dier ajak aku raye.. aku pon jalan la.. biler dah sampai umah yana.. sume dah bekumpul.. begerak la.. menjelajah s'ngor nieh.. tehehe 1st time aku raye.. dr kol 10 pagi.. sampai kol 11 mlm baru sampai umah.. x ingt punye raye aaa.. sakit badan aku sbb jadi driver.. 5 kete konvoi.. paling ramai kot dpt kumpul kan sekali jalan.. macam2 cerite kua .. member2 satu skola .. aa rindu.. sthn sekali jer jumper.. pehtue esoknye raye lagi.. ngan geng lain plak.. tp sampai kol 8 mlm jer ..tehehe.. beturut org dtg umah aku.. sume yang dtg umah aku... cam anak angkat mak pon.. aku pon.. sume mak org pon kenal.. tehehe.. paling bising kot..



cerite paling hangat masing2... member batch kitowang dah ade yang bertunang.. aa cumilnye.. kecik2 dulu kat skola.. membesar same2 kat ostel tue hah 5 taun.. dah betunang dah.. tak sangke.. sume makin besa la.. may Allah bless u Suzie.. aku ckp.. jgn la lupe jemput aku kawen nanti.. klau x jemput aku datang jugak.. x malu.. tp nak juge.. .. mmg sukar dipercayai..



masing2 dah mcm2 rupe.. ade yang tomboy dulu2.. rambut pendek giler.. skang kua pkai kebaye.. lipstick..aku la paling gelak.. ahahaha.. last2 sume bende dier baling kat aku.. ade yang pakai comel.. kecik.. ade yang makin bulat gak.. tehehe.. aku? biase jer.. nasib baik x de org ckp aku makin besa.. tp bak kate mak umi.. nadia.. dah jadi "women" biase lah makcik.. dah besa kan.. musti begaye.. time2 raye nieh.. time melaram..



dapat gak duit raye.. teheheh klaka.. sume pon gelak jer.. eh.. dah ade yang betunang nieh.. tp dpt gak duit2 raye.. kebanyakan rumah plak tue.. collect2.. tapi aku dah balik dah.. kat cyber nieh.. biler lah lagi dpt jumper kowang kan.. rindu.. taun depan sume 21.. so.. jgn lupe.. gathering.. sume dh tanye aku.. nanti aku bincang balik ngan dak2 alumni batch aku.. biase la.. org penting.. sebenanye dowang malas nak wat keje.. :p bg aku plak..




Allah berfirman di dalam Al Quran. Ertinya: Dan supaya kamu cukupkan bilangan puasa sebulan Ramadhan dan supaya kamu membesarkan Allah dengan Takbir dan Tahmid serta Takdis kerana mendapat petunjukNya dan supaya kamu bersyukur.



No comments:

Post a Comment