Thursday, April 23, 2009

Confusing





Okay, yey! Make up & Photographer done!

Make Up Artist for all events: Eleena Lamat - as my Engagement
Photographer for all events: Green Apple - as my Engagement
Pelamin & Hantaran for My event: - as my Engagement

Because of my wedding not so soon, I haven't started much. But I did read a few blog about their wedding preparation. I seriously still confuse about all forms, hiv test and so onnnnn. How to start pon I have no idea.

Then when you the only one yang buat semua benda.. (Obviously because Azli thousand miles away), I mula laaaa rasa bengang, then Azli jadi la mangsa kebengangan ku.. :p Memang la kan.. terase like married to myself. everything buat sendiri.. ehe redha je la Azli tue bila I start sessi meluah semua benda.

What forms, where to get, peninggggggg… Ampang kira Selangor ke tak eh?If both Selangor should not be much problems la kan?

Wedding cost you a bomb! Bare in mind we using our own money, photographer, bridal package, Makeup artist, dulang-dulang hantaran itu. ewwww, cost us 5 digits. Boleh botak kepalaku. Ehehhhhh

Psst, I met Wany the other day, nice to meet u!!

11 comments:

  1. Hi Nadia,
    Hee this is my first comment kat sini :p i can totally understand how do you feel about preparing the wedding ALL alone by yourself nie!I was in the same position almost 3 yrs ago,hubby came back just 2 weeks before the wedding,even mase engagement pon he wasnot able to join,hantar family saje.Back to HIV thingy,kalau still ingat betul nie,kene present the HIV result before you submit permohanan kahwin to pejabat agama,borang HIV boleh ambil di pejabat agama,HIV test kene buat di klinik kerajaan shj rasenye.And kalau your partner is from different state(or is it daerah),kene isi permohanan kahwin luar negeri/daerah sekali.Oops sorry,terpanjang pulak :p

    ReplyDelete
  2. Well done because a few main ones dah booked.InsyaAllah, ada lagi masa. Yang risau kalau bakal pengantin yg tak risau even though the wedding is just round the corner.

    5 digit? Ya betul!! Anyway, I did blog about my wedding prep. I hope it helps with the wedding check list.
    http://no-white-labcoat.blogspot.com/2008/11/terkenang.html

    ReplyDelete
  3. nadia dear,u r so sweet okeh! :) nice meeting u too.no worry babe.ur wedding is somewhere in sept rite?u still hv about 5months+ to prepare 4everything.u know,my friend,nk kawen on 9.may.2009, which is about 2-3weeks lg.n she haven't prepare anything yet!!!hahaha.tu lg gile i rase.die baru nk g survey make up,baju,photographer etc.mind u,baru nk g survey ok.bkn nk close deal trus.omg.huuhuh

    takpela azli is not around.but u know,he's alwz 'there' in ur heart rite :)

    nice meeting u too babe!

    ReplyDelete
  4. nadia,
    mula2 mmg gitu but u feel satisfied coz xde org yg interrupt. sha dulu pun buat sdiri coz hubby slalu offshore & cuti for 5days je. u bayangkn. lg sbulan nk kawin baru my huby buat HIV test. test tu valid for 3mths je.

    hope u gonna be ok. duit mmg byk kuar. 5 figures tu mmg ler dear. leh beli umah tau.

    ReplyDelete
  5. aku rasa aku akan mengalami situasi spt ko nanti....hoohoh ke lagi teruk sbb aku takde net??? matilah!

    tapi aku rasa...better concult ngn bakal mum-in-law ko. for his side la...lgpon lelaki aku rasa x kisah. yg side kite mesti bynk ngn mak kite la kan?

    ReplyDelete
  6. Hi, rasa macam 1st time komen kat sini kot.Or maybe pernah dulu :p And i'm one of ur The Cinta Boutques's clients :)

    Selamat membuat wedding prep.

    Nak cakap lama dah yang ni: Muka u cam Marsha AF :P

    ReplyDelete
  7. Ami: Hye Amiiii, ala I pon, merisik dia takde, its weird when 2 families meet for the first time then he’s not there. Eheee.. engagement haritue I pakseeee dia balik, buat baju melayu, bergamba semuaa.. ehe, okay the first thing hiv, then baru submit everything. But boring hiv kene amek kat pejabat agame dulu eh? Right? confusing tauuu bende nie.. if ampang and kuala selangor, still buat permohonan luar daerah la ye?
    Sgt la pening kan.. ehehhe thanks ya for the comment. Tape panjang pon.



    Liyana: Yang itu mmg kene awal, sbb takut tak available. Ehee.. 5 digits, memang nak kawen nieh peningggg, Thanksssss, sangat bergune okay your entry ituuu.. ;)



    Wany: Heyyy, u pon same, not sept la.. lambat sikit lagi dr sept. eheh, OMG, lagi 2 weeks baru nak survey? Gileee … ehe tapi I rase it can be done, but mesti kelam kabut and ape yang u request mesti agak susah nak dptt.. ehehe
    Ehee niceee to meet yu too ;)



    Sha: Hiv valid 3 months je, so ater tue baru submit all applications kannn? Ehe pening.. ehe.
    Ehe, tue la. Kite choose je sendiri, sbb itu la tunang pakai pink (even dia taknak), dia nak buat mcm mane dah beli pon.. eheee..
    Tue la.. budgetnye sgt besaaa.. ;)

    ReplyDelete
  8. Betty: ahaha.. ye la internet membantu la juge.. ehehe aku senang, bg tau je Azli, pastu dia call family dia.. aih.. Complicated tak? Ahahhaha cyberjaya – Brighton – Ampang? Gile :p


    Reena: Hellooo ;) Ehe.. oooo.. I think I remember u yg mane ;) sile dtg lg okay.. ehehe
    Awwww. Marsha, so sweet uuuu, but I bukan sabahan.. eheheh


    Buttet: sy bukan membebel, sessi meluahkan perasaan je..

    ReplyDelete
  9. meaning if u kawin buln sept, bln 7 dh bole buat. jgn lak buat bln 5 nnt kena amik skali lagi.

    yup borang HIV kena amik kt pjbt agama bayaran rm10 shj.. ampang & kuala sgor sha rasa luar daerah dear eventho uols sgor. sha rasa la. coz ampang cam dlm KL :-)

    mmg fenin. sha ms mula2 pun lagi fenin. nak nangis pun ade dear. kena relax & baca slawat byk2 k. insyaALLAH evrything gonna be fine :-)

    ReplyDelete
  10. Itulahhh, if nak clearify betul, I memang kene duduk kat pejabat agame, tanye depan2.. ehehe.. tp yang tue yg malasssss... eheh

    Thanks so much Sha!!!

    ReplyDelete