Friday, May 15, 2009

Dress of My Dream

I watched Wedding Story and Dress of Your Dream, every single day! Ehe blame the 707 Chanel. Ahahhhhhh I wanttttt to get marrrrriiieeeeddd so bad!!! Eheeee, then Azli said “you only excited about the dress, make up and the attention kan?”

Of Course honey! It’s not I’m not happyyy with youuuu, but the idea of I yang the center of attention and all the pweetttyyy dresses and make uppppp, sgt teruje okay?

Ehe, so about my Pinkish Plan @ My Wedding Journey (Called it Pinkish Plan because the planner berwarna merah jambu okay?)I got five events, all colors has been finalized for all my dresses, my family, Azli’s family and friends, ehe ade org dah beli kain untuk wedding saya! Okay saya sgt particular about colors.

Qhatam Al-Quran:
Dress: Not Done

Solemnization:
Dress: Done

Berinai:
Dress: Not Done

Nadia’s Reception:
Dress: Not Done

Azli’s Reception:
Dress: Done

Heyyyy, I’m thinking the shoes, should I get 5 shoes???? Eheheheheh, I’m so excited for shoessss je pule :p

Still thinking about my Reception, patutkah sewa or buat? I did survey at Linda Rahim, but the price for only sewa, mengarut, preferable untuk membuat baju. Better I go for Hatta. Teman eh Bets if Hatta!

Heyy, I'm the only yang incharge this wedding! seriously. My mom as always, "Erm, okay juge, lawa, boleh la tue"

Azli? Nahhh.. ehe jauh sgt, so I'm the one pergi sane sini.

Heppppp, will start Al-Quran lesson and Berzanji as soon, as the bride will be the one yang akan berzanji. Waahhhhh hopefully I still got the melody!

16 comments:

  1. Not quite agree on 5 pairs of shoes dear. Tapi up to you. Wedding shoes memang cantik2 kan. But the practical of wearing them after the wedding tu yg prob, especially they're light/pastel colour. Ada my wedding shoes yang simpan molek dalam box... tak tau bila nak jejak tanah lagi :)

    ReplyDelete
  2. I tempah all my wedding dress cause biler I kira2 kalo sewa baru might as well buat sendiri. Cuma lepas tu up to you lah nak jual to butik pengantin mana2 ker or simpan for kenangan. Anyway I simpan sume cause sayang! But I don't know price now baper.

    Kasut plak I pakai kasut hantaran but ada few dresses tu I nak match sama so I tempah kasut with matching lace. Erkk nak kata membazir yer jugak but you know what? I puas hati I takde regret apa2 lepas kawen. I puas dpt apa yg I impi kan.

    Ni my kasut hantaran yg senang match dgn any dress lepas kawen pun. Anyway ni same shoes yg Erra pakai masa reception dgn Yusri dulu. Huhu punya lah minat dia.

    http://4.bp.blogspot.com/_UTvuEaLUGz4/SfgRkuWvtLI/AAAAAAAABEA/e_Z6G1Z-5DY/s1600-h/2+May+-+Kaki.jpg

    p/s: Pjg ler plak komen ni hehe. Sori!

    ReplyDelete
  3. Emm..Beli 1 atau 2 kasut yg blh match sume baju :) Tapi up to u babe :) I seronok baca kisah org nk kahwin ni.Hehe.

    ReplyDelete
  4. I say go ahead with the 5 pairs of shoes! You don't have to beli shoes dengan yang tampal2 lace/manik2 bagai and strictly wedding-looking je.

    If you have to buy 5, beli yang lepas tu pun practical boleh pakai lagi. Janganla beli gladiator shoes pulak ye :p

    ReplyDelete
  5. i tempah 3 dresses and ended up tak penah pakai balik 2 of them(yg reception punya :p)same goes with kasut,sebab kasut tue gune lace/songket dress tue kan,tak pernah pakai balik juga hehehe.well,it's all up to you.ade gak rase membazir,tapi kalau sewa pon about the same price,tempah sendiri at least puas hati =)

    ReplyDelete
  6. nad!! wahhh bahang kahwen dah meningkat ;pp. I takde experience kahwen2 ni. Btw, boleh la i rujuk u bila time i sampai ;pp.

    I rasa go for 1-2 shoes yang betul2 cantik probably tempah. *_^

    ReplyDelete
  7. Liyana: eheee, I gile kasut sikit, but most probably I will not buy wedding-shoes-look-like if I want to buy 5. Kalau nak beli sikit, mebi will go for wedding look like. Aaa tak tau lggg.

    Fyn: Serious! Sewa lebih kurang je harge dengan buat, tambah sikit je you boleh tempah and keeeepppp forever. Tgh berfikir. For nikah and Azli’s reception I tempah ;)
    Ahaha.. series keeeee??? Beli yang same dgn Errraaa.. ahaha.. menarik!

    Reena: u bileee?? Tue la.. tgh berfikir lagi.. takut nanti tangan gatal je pegi beli.

    Naz: Yes, itu laaa if I want to buy 5, mesti tak boleh beli wedding-looking, gladiator itu sgt cun okayyy, cannnnooot resist :p

    Ami: Yes, baju tunang pon belum pakai lagiii sbb tempah. Ehe. Tp puas hati.. sbb kalau tempah lebih kurang jer harge. But about the soes, mebi not lace shoes la.. sbb takkan I pakai balik punye. :D

    Aida: Well, nanti boleh je tanye. ehehe.. eh. tue la.. still thinking, tangan nie nanti nak beli :p

    ReplyDelete
  8. nikah je sha tempah baju but reception sha sewa.. alhamdulillah my andam buat baju khas utk sha. so kira sha la org ptama pkai. sgt2 truja :-)

    time tu my mum yg handle everything.. sha cuma incharge kuar duit je hehehehe

    sha rasa org nama nadia nie mmg perfectionist. my sis name sama gn u tau. dia punya kasut makk aiiii blambak.. even dlm boot kete penuh gn kasut

    ReplyDelete
  9. woohoo...wedding crisis eh...
    dulu i tempah my wedding shoes kat 1 kedai ni..diorang boleh buat customade shoes.. best part is u boleh bagi leftover kain dari baju wedding so that kasut tu matching dgn baju...
    tapi lepas abis wedding tak tau nak pakai masa bila lagi dah...

    ReplyDelete
  10. Sha: tue laaa, tgh survey2 juge nie. if affordable plus menarik. kadang2 murah je.. tp x menarik. sy cerewet sikittt.. ehe..

    ye keeee.. meee toooo.. sampai org kat car wash ckp, nie kedai kasut ke. eheheh

    Arie: tue la pasal. if tempah wedding look like. mesti tak pakai dah kan.. :D thanks!

    ReplyDelete
  11. 5 shoes dear? ermmm.. cuma kalu nak berjimat make sure shoes tu nanti bila lepas kawin boleh jgak practical for other functions kan?

    ReplyDelete
  12. Harus lah kan dgn Hatta! Cepat2 confirm..le wat appointment... ;)

    ReplyDelete
  13. tgh survey.. tgh menguruskan badan. ehehe..
    jgn risau. wajib okay!

    ReplyDelete
  14. lame lagiiii... tungggguuuu je :p jum mamak :D

    ReplyDelete