Tuesday, May 05, 2009

Hot And Cold

Katy Perry aka Mimi :p actually my family’s newest addition. White Birman kitten as the previous owner tells us. She’s sooooo adorable with her blue eyes. Currently we got 2 cats, Mimi and Girl.

Okay la back to the story, Mimi sakit mata for the past 2 weeks, sangat comot ok, yelah, tahi mata berkumpul je :p penat semua orang membersihkan and she keep` on bersin, hachooooo je. So I decided to bring her to see Vet. She keeps meow-ing sepanjang jalan. At last I terpakse hold her hand and berborak-borak.

Lucky when I arrived at the clinic, the last patient pon keluar. Tak payah tunggu lama-lama. So me and Mimi masuk, to see Vet, poor lil girl, Mimi kena injection for her flu (at her butt!) and also her eyes kena spray untuk sakit mata, it’s blue okay! Gooooood girl, tak nangis langsung, ehee kucing nangis tak? :p






Dozed off after reach home.

Get well soon Mimi! We love you XOXO.

Pstt: I takuuuutttt dengan kucing previously because of bila I hold the kucing, I akan rasa benda yang panas dan tulang bergerak-gerak. :p e yeeee
But this adorable little kitten sangat manja. Seriously both our kittens, manja sgt! Suke kiss orang and suka tidur menyelit kat orang. Only this year, I memberani kan diri and the result, not bad!

9 comments:

  1. Adik ko amik yg suka kucing kan? aku tgk smpi dia peluk2 cium2 kucing kat umah ko tuh....

    aku nih suke tp nk pegang eeiiii takut kne cakar ;p

    ReplyDelete
  2. haha.

    dulu pon, ako cemtu. takut dengan kucing. sbb mase kecik dulu kat umah kawan ako, kucing dier sangat ganas mencakar.

    pastu, ade satu time tuh someone tinggalkan kittens kat luar rumah, ako memberanikan diri utk buat kittens tuh as my pet.

    n it seems that both of us have overcome it then! hihi

    ReplyDelete
  3. Betty: a ah. dorg tido ngn amni la.. mak aku pon. plus pernah ngn aku. dorg takut kalau sorg :p

    ahaha. tak cakar la yang ni.. ehe

    ika: sebenanye takde ape ape yg nk ditakutkan ngn dorg nie. cumil je! wahhh.. penyayang gitu kite nie skang :p bagus. boleh kawen dah

    ** betty tak boleh lg. :p

    ReplyDelete
  4. get well soon mimi!!behave yer jumpe vet,bagusnyee!kalau my cat,mau kene pegang kaki tangan(pakai glove semua) nak inject die hadoii sket nyer drama :p

    ReplyDelete
  5. Ami: tekejut juge, tapi dia nie mmg okay je, mandi pon tak berbunyi :D ur cat sgt montellll geram!

    ReplyDelete
  6. butet: sbb kalee biru ke? eheheh.. bile nk jumpe lg nieh :D

    ReplyDelete
  7. kak nadia,

    i pun selalu rasa geli with cats,lagi2 time kecik..cuma bile dh besar larr ni ok skit..tu pon berkira,kalau2 kucing cantik je gedik nak pegang...[terukkan??!!]hihihi

    ReplyDelete
  8. CiKembong: itulahhhh, now dah okay sikit :p ;p tapi yang kotor takmau la kan ;p ;p

    ReplyDelete