Wednesday, May 20, 2009

Lucky!

Alhamdulillah.

I found my merisik ring! I am so grateful. Speechless how lucky I am. I know HE loves me so much.

I am superbly tired for searching every inch of my foot prints, timeframe from Sunday night until Monday night for my ring. You know how significant the ring is? My future-mother in law gave it to me; she chose and bought it herself. I sangat taknak someone disappointed because of my careless action, lagi-lagi mama. The most important thing is the ring ultimate symbol for our very first official step.

So short story, my officemate found it! Near the trash bin at the pantry, oh my goodddnesss! How lucky I am? From hundreds of people walking around the pantry day and night Aleeya found it! If someone else? Ke dah terbuang dalam bin oleh makcik cleaner. Aleeya have no idea siapa punya cincin, and suddenly Nirma told her that I yang looking for ring, terus she asked me, and thank god, that was mine! How lucky I am? Because dia yang jumpa it! Sudahnye, I asik sebut ‘how lucky I am’, jangan boring okeh? eheeeee

I so clueless macam mane ade kat situ, mungkin masa I buat air, and tersangkut or whatever, I’ve no idea how my ring get there. I will never take off my ring at pantry, who does that in the office?

Sesungguhnya, Dia maha penyayang dan pemurah.

I willllll go resize both of my rings, dua2 dah longgar, dah kurus ke saya? Eheeeee, I’m soooo happy today!

Thanks juga untuk kamu, kamu dan semua for pray for my ring.

Saya berjanji akan menjaga sebaik mungkin both of my rings

13 comments:

  1. nasib baik jumpa... :) mcm ari tu i "lost" my wedding ring... lagi haru kan... then many weeks after tht my hubby saw it under/near his computer CPU... i think terjatuh fr table n my cat played with it ehehe

    ReplyDelete
  2. Rasa lega sangat kan bila dah jumpa balik? Lepas ni mesti you jaga mcm menatang minyak yg penuh..chewah!
    Anyway, I 'lost' my wedding ring once (berbulan-bulan). Actually salah letak (mcm lah byk sgt intan berlian dalam simpanan). Fuih lega...

    ReplyDelete
  3. mesti ko buat jahat ngn azli..sbb tu tak berkat cincin ko ilang.. ;P hahahah *kidding*

    ReplyDelete
  4. Ila: sudah tentu!

    Nurhayati: tue laaa :D legeeee

    Naddy: Nasib baik juge jumpe!! tp after many weeks, tak sanggup if me. nasib baik ur cat tak telan :p

    Liyana: ehee, tue la.. i nie ade 2 je.. tp itu pon boleh hilang.. aa tidak :p tp nasib baik kite jumpe kan :D

    Betty: ceih. suke azli bile bace ko punye comment :p

    ReplyDelete
  5. zach: siut je.. ahahah.. mmg tak la.. eh belum lg, in my wayyyyy :p

    ReplyDelete
  6. sha pnh thilang cincin tunang sha.. tgh buat keje tiba2 tkeluar dr jari.. sib baik jumpa.. takutkkn if xjumpa.

    ReplyDelete
  7. nadia..ko buat solat hajat eks...tuh yg cepat jumper balik tuh....n guess what...i also found my gold brooch kepunyaan arwah nenek ku semalam..setelah almost 4 months tak jumper...so eppy...for me n also fer u la...;)boleyh tak...brooch tu ader dekat dalam kotak depan cermin make-up aku selama ini...syukur Alhamdulillah jumper balik.. ;)

    ReplyDelete
  8. Sha: tueee laa scary kalau tak jumpe, can't imagine! glad i dah jumpe mine. :D u juge!

    Jules: Itu la.. mesti kene buat semanyang hajat. ceih, itu namenye tak tgk betul2. eheheh.. okay laaa dua2 dah jumpe kan. :D

    ReplyDelete