Wednesday, June 17, 2009

Harga sekeping sticker oren itu

For the first time in my life I’m renewing my car’s roadtax. Perasaan? Well, my conclusion is ‘the price is realllyyyy reallllyyyyy expensive!’ sumpah mahal! untuk hanya untuk sekeping sticker oren itu! ;p

Ahaha! Well, it’s not that expensive kerana itu adalah ‘old car’ compared whoever bought a brand new car, okay? He used to be my brand new car Cuma I dah pakai itu kereta since study, with that car lah saya mendapat segulung ijazah ;p bertahun-tahun lamanya.

People asked me why I didn’t change car since I do earn own money now, but why I want to waste my seciput money itu untuk kereta baru? Sedangkan Encik Ken itu masih bernyawa dan sayang sama saya? :D ;) will do after I got married maybe?

All my money goes to my wedding for now, even I geram bila can see lots of my ex classmates got brand new Honda City! Geram takkkk??? ;p ahaha tak jeles.. tapi nak jugaaaa.. seriously! Dah 4 orang I jumpa nie!

I love you Encik Ken! Seriously, ehe teringin tukar but kedekut duit sendiri! ;p and car maintenance????? Ohhhhh goossssshhhh better I use that money for clothes or shoes!

3 comments:

  1. nadia,
    sha tukar after i married with hubby. b4 tu sanggup sha 'kedekut' xmo tukar kete.. alhamdulillah xpnh buat hal.

    pas kawin tukar kete, sedih tgok bile org lain bawa pegi kete tu :-(

    ReplyDelete
  2. i yang dah kerja 10tahun ni pakai kereta kontot jer.bukan tak mampu tukar honda city yg baru tu tapi i cuba berjimat kat mana perlu.pd i kereta tak semestinya melambangkan status kejayaan.tapi tak salah kalu dpt reward diri sendiri dgn yg lebih bagus kan...mesti puas!!!

    btw rdtax kat msia bukan ker murah jer..yg buat mahal tu insurance kereta ler kan..sbb kalu nk renew rdtx kena renew insurance sekali..

    ReplyDelete
  3. Sha: itu la kan sha, beli henbeg kite takde la pule kedekut, bile time kerete tue. series, rase mcm membazir :p :p

    Gee: thanks for comment!! :D a ah.. la.. salah plak.. insuran yg mahal. yela.. first time niehhh :p :p

    ReplyDelete