Tuesday, June 16, 2009

Kebetulan?

Okay,

This entry will continue my story from ‘mimpi dipatuk ular’ itu. Meh saya nak story mory sedikit,

I seriously sukar untuk percaya ‘kata-kata orang tua’. I more to fact rather than petua. But after this maybe I give them space in me. ;p

Meh la start, before fasting month last year, ada seekor burung yang asyik hinggap di tingkap rumah saya, mengetuk2 tingkap rumah saya, every single dayyyyy… Seriously.. habis nak membersihkan tuutttt yang ditinggalkan seekor ni, I have no idea what burung it is but very pretty with yellow and black color. Pergi dekat dia pon, dia relax je, terbang jauh sikit, dating balik.

My dad said, “Itu tandanya ada orang nak masuk meminang”, as his mom cakaplah, dulu, masa my auntie nak bertunang/kahwin, ada seeokor burung itu asyik la hinggap dan ketuk tingkap rumah every single day! Pastu he’s remembered my grandma said “Itu tandanya ada orang nak masuk meminang”

Hah, the same exact situation happen to me, every single day that bird knocking house’s windows until Azli’s family came merisik Aidilfitri last year. But the burung still there until my engagement day and disappeared after that! Seriously!! Hah memang je bertunang sebab orang masuk meminang kan?

I sangat teruja! :p betul juga kate nenek ni kannn :p or ke becoz of burung area situ je yang alert? Macam tau-tau je burung tu kan. Ehe my house sebelah je rumah my nenek :p Ade kah cupid dalam bentuk burung, hah ade je kepak kan? :p :p mengarut daaahh nie :p

Then I mimpi about dipatuk ular pula kan? Erm, why I look so scared in that dream eh? Mebi becoz I hate ular, scary. Tade ular yang comel pon :o ;D

Okay la, da da mau pergi rumah mak Azli kejap (baiknya nadia nie) :p

4 comments:

  1. bila ada burung nak patuk tingkap aku plak nih???? hahahahhaha

    ReplyDelete
  2. Betty: ahahah.. aku rase. kalau burung ketuk tingkap rumah ko, mesti konpius. ko ke gha nieh... mane satu nieh.. :p ;p

    ReplyDelete
  3. Patutla i tak kawin2 lagi..Tak dak burung mai patuk rumah i pun..Huhu.

    ReplyDelete