Wednesday, July 29, 2009

Road 66

I have appointment with designer this coming Friday. Ramai dah fully book until December tauuuu, yang available pon out of my budget la pulak! ;p over price for me, orang yang budget ciput je tapi nak dress vasss gituuuu ;)

I hope jadilah this coming Friday, I malas nak pegi jumpa lain2 designer lagi, seriously malas! ;p my hantaran all completed except food.

I kinda worried (now lah, mase beli tak! ;p) with my color for my wedding dress. aiseyyy.. but I hope everything will turns out okay! my theme, GLAMOROUS :p bukan sweet. ;p

Sebenarnya I take Road 66 ;p instead of highroad anddddd now pening, instead of rent with one boutique, I buat semua baju! waaaaaahhhh sangat la pening, mana nak tanjak, mana songket, mana ini, piece by piece ;p and cost pon, pepaham je la ye ;)Then, pelamin pon lain.. aisey.. ;p

Teruskan je lah ye.. now I busy googling style yang I berkenan before Friday ;p




My baby sister ;) Pictures not related with ramblings ;p Hurm, bencik, I'm the only yang gelap if compared with all my sisters ;p

8 comments:

  1. ko bole amik pelamin skali ngn baju lelaki.. ;)

    coz lelaki x yah wat baju..unless dia nak pkai for next raya..but pompuan haruslah kan...

    but if u go for designer, diaorg ade sewa baju buat they'll make a new one for u...of cos u hav to pay extra la. then hav to return back the dress. now designer sumer dh ada pakej lengkap. dr baju smpi pelamin...heheh

    eh..eh...mcm aku plak nk kawin. hahahha

    ReplyDelete
  2. wah baju pun u buat sendiri eh.i pun penah pikir camtu tp i rasa mcm cost lagi mahal pulak.

    ReplyDelete
  3. Betty: hepppp.. aku dah beli semua material! dari lace, satin ke chiffon ;p tinggal la buat jeee..

    Itu la pasal.. aku tgh pk mane nk sewe bende2 kecik nie, songket, tanjak, and etc etc

    Omey: itu lahh tapi i aritue dah beli material.. tergoda la sale kat Jakel tueee ;p terpakse la proceed buat.

    ReplyDelete
  4. Comelnya ur sister! Muka macam Sufiah si genius tu masa dia kecik2.

    ReplyDelete
  5. bestnye nak kawinnnnn
    confirm wedding dress nanti mesti cantik bangat =)

    ReplyDelete
  6. good luck with the wedding dress nadia!bestnyee,i dulu tempah kat Amin Jauhary,beading works die i sgt puas hati.baju hubby pon jahit gak,and turned out die ade 4 baju melayu utk raya hahaha.tanjak+sampin tue sewa dgn pelamin sekali,tapi nak cari matching color sgt susah!so kitorang amik color silver jer.veil beli sendiri,kasut tempah from dress material-songket,lace.so sekarang semua simpan dlm almari ;p.veil tue confirm la tak pakai balik kan kan?huhu..even tak penah pakai balik,still tak rase membazir sebab puas hati tempah sendiri.

    ReplyDelete
  7. Reena: ahah, u ingat lagi muke sufiyah tue kecik2 ;p

    Nurhayati: seriessss i pon sgt berharap jadi cantekkk ;p

    calla_lily: no problem babe! ;p

    Amy: Itulah pasal!! ;p i rase i buat sebijik macam yu, semua tempah, and hopefully tak susah la nk carik matching samping+tanjak! itu satu keje plak kannnn..
    Tapi i dah calculate, dress yang i berkenan, sewa pon dah mahal. so i decide I tempah je! ;p mahal2 pon. then I dapat simpan, dari mahal2 tapi i pulang balik! ;p kan?

    ReplyDelete