Sunday, August 16, 2009

Day 5

I lost 2.4lb for Day 4!

Wohooooooooooooooooooooooo. I'm not hungry at all, butttt I'm craving, macam nak makan McD ;p kih kih, Azli salah, sebab dia cerita nak makan Big Mac bila sampai Msia nanti.

and I stay at hotel for this weekend, yang ada buffet. Sob sob.. seriously menguji keimanan.

I hope I will survive until Day 10! half way to gooooo.

Okay, I'm positive, I will gain weight after I start eating back nanti, but I seriously need to control my makan. Lucky me, when I finish this cleanse dah bulan puasa, so like it or not, I have to control. Maybe juice masa sahur, and oat masa buka. Buka betul2 allowed masa weekend je!

After this I will control everything, and slowly dropping my weight, maybe I akan timbang 1 or 2 weeks sekali, hopefully tak naik, until wedding day!

So I can raya with my green kebaya nyonya :D *yang dah tak berapa nak muat sekarang. That green kebaya I bought for our first raya together. ;p 2 or 3 years back, i think, kot.

5 comments:

  1. halo..impressing..thinking about trying this thing too. tapi x sempat nak habiskan before puasa.
    Maybe lepas raya..can clear off lemak kuih muih ketupat lemang.

    I saw u tube from 1 of the guy of this cleanse too. And he also never feel houngry at all.

    Good luck!

    ReplyDelete
  2. betul, yg penting positive :) sepanjang i ada alan, berat i naik 8kgs jugak tau. But now after 9 months, dah hilang 8 kgs tu, berposak ke gym, jogging dan seumat dengannya. Harapan untuk turun lagi masih ada. Abang li pun kene turunkan perut dia tu. Tapi guys, yg ada kat perut, jogging and gym terus pufff macam magic hilang :)

    ReplyDelete
  3. hye nodie.. been reading ur blog for quite sometimes, nice blog ^_^ first nak wish u congrats and gud luck until the 10th day. I pernah jugak try master cleanze ni.. but kantoi d 3rd day.. sbb time tu tgh byk makan2.. somewhere in June i guess.. huhu.. iman kene sangat kuat, kan.. ehe.. but bile bace ur blog, trase semangat nak buat balik. After raya i'll definitely try it again... hehe.. Good Luck 2 u too! =)

    ReplyDelete
  4. fuyoo really impressing..gudluck fr ur mster clense..10 days tu..nti pas raya nak try gak la...

    ReplyDelete
  5. gerbera: Seriouslyyyyy it works!!!!! ahaha.. at first, one of my friend try this, somewhere last year, mmg berjaya. but I takuuutttt nk tryy.. sbb macam tak tahan.

    i nak buat lagi sekali lepas raya nie :D ;p jom! Thanks for comment! ;p

    Aida: I dulu rajin juge pegi gym sume, sekarang nie macam dah takde mase tauuu ;p kerja yg sgt byk. so tik tok tik tok. hah. wedding dah dekat, terpakse mengambil langkah drastic. Itu la kannnn.. guys kejap je boleh hilang. abg li tu gain 15kg mase kat msia tau, bile balik uk terussss hilanggg je. betul! perut tue je belum hilang ;p ;p

    groovy ally: Thanks for comment!! ;p yeeee, mmg iman kene kuat, but after 3rd day, normally u dah tak rase lapa or lemah. cume cometimes craving je. :D jom lepas raya!

    Yana: oppsss, i owe u an email, will do ASAP ya? ;D jom la juge lepas raya!

    ReplyDelete