Tuesday, September 29, 2009

heeeeeeeeeee, boring dah tengok gamba raya kan? well, perasan tak? semua my pics lebih kurang sama je. Brownish or earth tone eyeshadow, black eyeliner and mascara, brownish like lipstick. Itu je!

I ni amatlah gelap compared dengan my sisters semua, and I definitely will not wear shocking colors ;p Hah! I will do entry about my make up la! I got makeup case gitu, cuma tak sebesar make up artist punya ;p

Masa I engaged dulu, Baru je Eleena Lamat pegang brush, I siap cakap, no pinkkkk lipstick plizzz! I nak veryyyyyyyyyy earth tone color! ;p I love brownish color, semuanya perlu natural di muka ku, takde la orang terkejut kan! ;p tapi tidak salah pon merah makngah or hijau lip lap di mata, cuma prefer natural. ;p

Anyone love shocking/striking make up? Semua orang ada warna fave kan? :D

7 comments:

  1. You nampak kurus la dear....dagu dah runcing.

    Please share your make up brand/colour with me.

    I pun kulit ala-ala hitam manis juga.

    My skin tone selalunya serasi dengan colour from Bobbi Brown & Giorgio Armani saja.

    ReplyDelete
  2. Anon: auwww, teknik camera tue ;p ;p

    I'll share, tapi I ni, sangat laaa campur aduk, murah mahal, sume brand ada ;p

    I never try Armani, ada eh?

    ReplyDelete
  3. Giorgio Armani ada kaunter dekat Isetan KLCC and Parkson Pavilion.

    I love the Armani foundation and lipstick.

    For blusher and eyeshadow i prefer Bobbi Brown.Especially cream eyeshadow.So lasting.

    ReplyDelete
  4. Ya ya. Share la! :D

    I pun suka earthy color jugak. For eyes, memang color brown/black je. Tak kira la i pakai baju color apa pun. Color/Matching eye shadow dgn baju is NO NO to me.

    For cheeks, i alternate antara pink and coral.

    For lips i suka coral and nude/brownish. Pink sometimes je. depends mood i. Hihi.

    ReplyDelete
  5. Anon: Armani, never tryyy, kena tengok2 nanti. thanks for the tips! :D

    Reena: Nanti I share, tgh busyyyyyy ;p me too! absolute NO NO for matching make up with outfit, nampak sangat pelik nanti! (ke I je rasa pelik, orang lain tak! ;p)

    ReplyDelete