Thursday, September 03, 2009

Kasut Raya

Kawan-kawan,

Semua dah ada kasut raya kah? I don't have anyyyyyyyyyyyyyyy, aisey ;p tak berminat pon nak mencari kasut raya, ehh, dah tak kisah sebenarnya ;p tapi supposedly kena ada satu la kan? hari tu berjalan-jalan cari kasut si kecik tue je.

I'm looking for wedges, maybe, because tooooo much heels for me dah ;p and banyak lagi tak guna. seperti my aldo here or my clarks hijau yang tak guna lagi ;p. Raya pon, masuk rumah orang sana sini, ;o so I want something comfyyyy! Like these:




Aldo Zariah




Aldo Lahela



Clarks

aaaa, sewaktu entry ini ditulis, telinga saya sakit mendengar Azli membebel kenapa saya memerlukan kasut lagi.'How many shoes I have?' 'Where's your yellow shoes?'.aaa bencik tauuuuu! ;p Okay fine! I never count my shoes! and memang banyak kasut yang I tak guna lagi, eh, manada, at least once! pasti I guna walau sekali. ;p ;p so macam mana kasut raya nie? harus kahh??? saya takde wedges lagi sesungguhnya.

Tahun ni I cuma beli 3 shoes. Amazing takkkkkkk?????? oppss 4 dah, including wedding shoes, yang lain semua since last year!

Saya sangat suka yang first tu, suci murniiiii :p

18 comments:

  1. Clarks yg bwh tu tgh 50% sale kat UK's website. Suh lah Azli belikan. Erkk tumpang skali boleh? Hahaha.

    ReplyDelete
  2. wahh mak minat ngan aldo suci murni tuh...tapi mcm bot kedekut jerk...sebab thn lepas aku beli 4 pasang...ade yg baru sekali pakai jerk...huuhuu

    ReplyDelete
  3. tahun ini saya baru beli 3 shoes.OMG!ayat itu sangat sadis.

    baaru 3 shoes.sekarang baru september,within december i rase collectio dah tak cukup almari :)

    size you brape?
    kalau rase nak menderma,size Didiey 6.ngeee~

    ReplyDelete
  4. I like the first one too! But then kan, if you're gonna where is to open houses (kluar masuk rumah), sgtlah leceh. Something u can just slip on and off would be better :)

    ReplyDelete
  5. saya juge suke kumpul kasut.. tapi saiz kasut saye kecik sangat..
    susah nak beli kasut.

    ReplyDelete
  6. i pun x beli kasut raya lagi... pakai je apa yg ada kot ehehehe tadi pun beli 2 pair of wedges tapi tu mcm casual la skit, x sesuai plak kot ngan baju kurung ehehe

    ReplyDelete
  7. Fynnaz: Itu laaa I pon tgk tgh sale. Aihhhhh Azli tue, denga I nak beli kasut je dah membebel ;p ;p macam tak dapat je nk pesan. ehehe psstttt, tahu je tgh sale ye fynnnn ;D

    Eryn: kan kan kan, sangat suci je kalau aku pakai. ahahahhaha ;p ;p same la kiteeee ade yg sekali je pakai.

    didey: ehehe. itulah dia, pantang nampak kasut ni, dari yang mahal sampai yang murah. cantik je, rase nk beli, ehehe, alaaa.. I size 7 la ;p

    calla_lily: That's exactly yang I fikir! ;p aihhh.. tapi byk tak berkenan! ;p

    Laalaa: Thanks for comment thou! a ah same with my sis, umur selang sthn je, tapi kaki size 4, kecikkkk sgt, I ni 7 ;p tak boleh pinjam meminjam ;p

    Naddy: ehehe, kadang-kadang, kite pakai jeee kan ;p sesuwai ke tak! ;p

    ReplyDelete
  8. aku rasa bli satu kasut yg bole pkai ngn sumer baju....tp yg last skali tu pon mcm cun jer...

    xpon pkai crocs jer la..sng nk tglkan bila masuk umah

    ReplyDelete
  9. Ehe, tidak la aku pakai crocs kan, macam bukan aku ;p ;p

    ReplyDelete
  10. weyh, penah kena exclamation yg sama!!

    "mana kasut kuning u tu" setiap kali mata buntang nak beli kasut.

    ini ayat dr ofismet.

    tp kasut dh beli dua pasang from ecplise. hehe.

    kecewa choice kasut Charles & Keith kt sini x kencang mcm kt 1Borneo, Sabah. TT__TT

    ReplyDelete
  11. Jismin: itulah dia, ;) kasut kuning ku pon jarang sangat pakai! ;p erm, charles and Keith nie best sgt ke? tak pernah try la.. tapi macam tak stabil je (ikut orang kot, ke badan I yg berat noooooo ;p ;p)

    Tapi Charles kat Spore, penuhhhh sgt orang ;D

    ReplyDelete
  12. for me charles & keith x semua selesa, kena tgk design juga... but the two wedges i baru beli tu both from c&k, same design different colour ehehe smlm dah pakai, comfy sgt! mcm nk beli a 3rd pair je, sbb design tu ada 3 colour ahaha sbb susah nak get comfy wedges *opsss terpanjang lak comment*

    ReplyDelete
  13. wahhhhh, serious? nak laaa try wedges C&K, mebi betul kot, yang I try sumenya heels masa tue! ;D Butttt beli 3 same wedges with different colors? ahaha mmg suke sgt tue!

    ReplyDelete
  14. yeahh sbb dia mcm dwi colour gitu, so 3 pairs semua mmg lain2 ehehehe crazy i knw... but i've yet to buy the 3rd pair hehehe

    ReplyDelete
  15. Naddy: sileee la tunjuk yg mane! ;p kalau best, i boleh beli sekali :D

    ReplyDelete
  16. psttt!! check out clarks new patent wedges, ada color black, grey n brown. sgt chantekss. i ada smuggle satu n till nw hubby lom perasan cos bila nk pki kena mcm sneak out sneak in je. berjaya seludup setakat ni..ssyyy!!

    ReplyDelete
  17. yanie: ahaha.. smuggle? tapi kalau i pon kotttttttt!!! ;p try tgk la nanti, wedges nie mmmmgg menarik la. tak sakit kaki, tapi wwe got the height! kan? ;p

    ReplyDelete