Monday, October 19, 2009

Alhamdulillah




What a weekend!! We spent hourssss in SSF Jalan TAR. Ehee, did I tell you guys yang I tempah everything, including Bunga Telur? it cost us RM10 per pc youuuuu! darab laa dengan 125 batang yang ditempah, tak ke riban-riban, utk bunga telur? :p;p crazy!, my mom ckp okay je, yelah, dia tak mau yang murah-murah sebab nak letak atas pelamin mesti lawa-lawa.

So end up I cerita dgn kakak office saya. :) my kakak sayang dekat office ituuuuuuuuuuuuuu willing to do my bunga telur! auwwwwwwwww, baik tak??? sangattt baik, comel, semua la.. :p ;p and veryyyy best part is we got i-exclusive price at SSF!!! Jimat 45%. :p

So I want Bunga Telur exactly SSF's new item, lawaaa ada butterfly gituuu, kalau tempah RM18 per pc. pengsan I dengar. Bila buat sendiri, it will cost you around RM6-7 per pc. So bila I still tak mau, sebab, bagi I, still mahal, so we decided to change flower and reduce the butterfly per pc. Ended up, total cost per pc adalah.... jeng jeng.. jeng.. RM3.80. ahahahhahaha. sukee sukeee, dapat buat exactly the same dengan RM18 punya bunga telur! ;p ;p (harga2 ini setelah 40% discounted because we got i-membership card)

Sebenarnya, buat sendiri memang beza ye? ;p

Best tak weekend? Alhamdulillah, dapat mengurangkan budget bunga telur almost lebih separuh dari harga tempah. :)

Betty pon ikut saya, boleh beli dulang-dulang lagi gitu. Reasonable price! ;p Yeay~

9 comments:

  1. kakak, thanks sbb ajak yer...
    haruslah aku pon tempah bunga telur ngn dia kan....heheheh
    or aku tolong ko buat..dpt ilmu sket ;p

    ReplyDelete
  2. Really? Lucky you! The ones I like pun a bit pricey. Still scouting around... I should check out SSF :)

    ReplyDelete
  3. Nanti bila i kawin i nak upah kakak tu jugak boleh tak? :)

    ReplyDelete
  4. aku free ni meh bg aku sikit job tuk tulun ko mane patut kan....aku kesudian mentara tak der baby lg ni...

    ReplyDelete
  5. Betty: ehehe.. aku pon tak tauuuu nak buat mcm mane! ;p ahahaha

    calla_lily: Yes!! too pricey ;p ;p u shud check out SSF, everything is there :D (me 1st time there)

    Reena: ehehee kena tanya dia :D :D

    Eryn: aaaaaaaaaaaaaaaaaa baiknya eryyynnnn, sayang2, nanti aku check. haruslah aku kasi kan ;p ;p

    ReplyDelete
  6. babe umahko ngan aku tak jauh pun...dekat jer kan..aku duk puncak perdana ko drop by anata brg nanti aku tulun ekk...phone no aku ade kat betty ngan julie ekkk...sian aku tgk ko sure bz..aku tak bz..penat asik main atas katil jerk...so ko cecepat sikit settle keje

    ReplyDelete
  7. Eryn: Ko penat apeeee??? ;p ;p okay baiklahhh.. aku akan bg next weeekk la.. ;p barang2 itu di kuale sel. aaa ni yang aku sayang sgt dgn ko neihhhh ;p ;p

    ReplyDelete
  8. Nadia, good luck with the preparations. What a bargain for the bunga telur! Can't wait to see the outcome. :)

    ReplyDelete
  9. Aida: Thanks! I pon ak sabar nak tgk outcomeee :) hopefulllyyy cunssss :)

    ReplyDelete