Wednesday, October 14, 2009

Bunga Bunga Cinta

Last weekend, after long 3 and half hours meeting, tak ku sangka lama betul! (That's why I missed Verde's open house) Okay, I finalized everything! How my Pelamin(s) will looks like nanti. Yes, I do have more than one ;p kahwin sakannnn, but basically I taknak my pictures all in same pelamin as I got 4 events in my house. Also, bridal bouquet, room, hantarans and etc etc :D
So remember this? No lilies at all, but after long discussion, okaylah, I okay with lilies, nanti baru tahu if either normal lily or calla lily eh, I pon tak sure. No D.I.Y for me ;p ;p as elder sister plus paling sulung perempuan dikalangan cousins, so no choice, I can't handle everything. So most thing, beli or tempah sahaja, no DIY ;p yang senang2 sahaja.

This is for bersanding. Pink lilies. Obviously my dress is not PINK (again!) It compliments my dress betul, color nie :D







For nikah, I open with any flowers, okay with anything, asalkan it's white. Tulip in my top list! ;)



Bertandang. I want something navy blue plus purple!, hopsss :D



Maybe roses with lavender? cuns cuns awwww nak kahwin, nak kahwin lol.

Why I soooo fussy about bridal bouquet? disebabkan I will carry them everywhere I go sepanjang majlis and most pictures ada gamba mereka, kenalah lawa2 sikit ye. :p all fresh flowers.

My engagement's bouquet. Blue roses



My pelamin pon fresh flower!! :( :( why I so sad???? I think its expensive la.. but my mom agreed with fresh flower pelamin. I sooo damn okay with bunga tipuuuu, sebab pelamin will cost you a bomb! and I got 2 pelamins after all kan? I tak mau lah tambah2 cost. And sometimes takdak beze pon fresh flower pelamin and bunga tipu pelamin, kan? kan? We will see nanti.

I cuma berharap my bajus pengantin, turn out sangat canteks! *Cross Finger! :p ;p if not, semua ituuuu sia-sia! ;p ;p

*Picture from various sources, Google Image

8 comments:

  1. ya ALLAH it's beautiful. ur wedding mst grand nnt.

    ReplyDelete
  2. entry kawin ko ni me-remind kan aku yg aku x buat baju lg....ok...pasang on the go!!! hahahha

    ReplyDelete
  3. Sha: I hopeeee it turns to be beautiful la kan.. belum tau lg.. takde la grand. buat kat rumah je. cume try my(our) best! Thanks Sha!

    Betty: hahhhh, ko lg laa nk dekat dah majlisnye. sile2 tempah! :D

    ReplyDelete
  4. Kalau ada budget besar, fresh flowers is ok. I punya dulu belas ehsan mak andam..hehe.
    Tinggal 2 months eh, cepatnya masa berlalu.
    Yes, nanti mesti byk bergambar with hand bouquet. Mesti mau cantik!!

    ReplyDelete
  5. Wahhhh! Mesti grand & meriah wedding u nanti! I plak yg x sabaq nk tgk hasilnya! :p

    ReplyDelete
  6. Liyana: budget takdelah besa mane, ehe mane yg dikurangkan, boleh dikurangkan. lg pon makcik buat pelamin, bunga ni, boleh la dirunding2 ;p

    Itu lah kannnnn, kejap sgt mase berlalu! macam tak sempat jee ;p

    Reena: jangan kate u, i pon dah tak saba2 nk bermake up2 :p

    ReplyDelete
  7. x elok la ckp cross finger tu..
    its cross sign u know!

    ReplyDelete
  8. Anon: heyyy, thanks for the reminder :D tak tau la, akan cube dikurangkann.. ehehe dah terbiase :D

    ReplyDelete