Thursday, October 15, 2009

Cake!

Mayday, mayday, mayday

I haven't booked my hantaran & wedding cake yet! I try googling and blog hoping since last week, but yours truly haven't found any. :( sad.

Anyone kenal or tahu any blog yang buat fondant cake? (nope overprice cake ye ;p)

Memandangkan my wedding will be home wedding nunnnn jauh di Kuala Sngor, so I'm looking for simple fondant cake, maybe only 2tier and yet elegant, itu je, not a fancy 7 tier hotel cake. hahhh mau pengsan makcik2 kat situ tengok, cake lagi tinggi dari dorang ;p

Maybe something like these.





*Picture from various sources, Google Image

14 comments:

  1. uit..

    just suggestion..try to view this link..mane la tau berkenan ke kt cake2 die..

    http://bake-freshly.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. boleh tanya http://bakefreshly.blogspot.com i think dia can do any cake u want if u give the pic.

    ReplyDelete
  3. Salam,

    I am a silent reader.
    Why don't you try www.inawhiz.blogspot.com.
    she did the wedding cake as well and her cupcake is beautiful.

    ReplyDelete
  4. check this out, inawhiz did for Nana

    ReplyDelete
  5. Anon & okinokiyo: Thanks! tgh survey2 nie. Hopefullyyy tak cost me a fortune ;p ;p

    Zaleha: sangatttttt lawa! tapi owner ni ada kat US ker?

    ReplyDelete
  6. suggestion :

    http://bakingproject.com

    http://misscreativecakes.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Salam,

    owner dia kat sini, I pernah order cupcakes dia for my customer. Try contacting her, details on her blog...Insya Allah

    ReplyDelete
  8. Cantiknya cake2 tu!

    U know what Nadia? Reading ur wedding prep entries buat i rasa nak kawin skrg jugak. Haha. I think, so far i tgk u je blogger yg happy dgn ur wedding prep. Tgk org lain buat wedding prep sume tension2. That's why i suka baca urs. Happy2 & bersemangat waja. Sgt comel. Hihi.

    ReplyDelete
  9. ezzah: thankss!!! yee

    zaleha: Thanks ye, I dah email dah, sgt lawa la cake dia! :) lagi2 yang ada patung pengantin melayu. tomel!


    Reena: canteekkk kan? mesti rasa sayang nak makan! wahh.. ehee.. wahh yeke? I mmg nak semangat waja nak kawen ni! excited!(tak malu la plak kan cakap mcm ni). ;p sbb tak sabar nak make up2, jadi raje gitu ;p ;p (hopefully semua according to plan la kan ;p)

    I doa u supaye cepattt kawen. :D Amin

    ReplyDelete
  10. emm..masa my sis kahwin last year we ordered miniature cake from this website http://www.adreamcake.com/Miniature.htm as hantaran.
    we love it so much.
    hope u like it too.

    ReplyDelete
  11. Gee: thanks! lawa2 juge.. nanti i email dorg ehhh ;D

    ReplyDelete
  12. hello, selalu singgah sini, tapi baru first time nak tinggal jejak..

    my wedding cake n my son's 1st bday cake were made by choffles.. memang puas hati..

    wedding cake kami guna moist choc cake n bday cake use vanilla..

    ReplyDelete
  13. mast@work: haiiii! thanks for comment yee :D jejak banyak2 pon takpe ;)

    ramai suggest choffles, i baru je email dorg :D thanks!

    ReplyDelete