Thursday, October 08, 2009

HIV????

So sorry,

More and more wedding's entries after this. :) Masa berjalan dengan pantas~

For HIV test. Sgt scary okay! I seriously sangat benci la benda-benda yang menyakitkan. (amek darah sikit je pon, apelah sakitnya ;p) Pernah dulu, kena pisau, saya menjerit satu rumah. Noted, saya memang tak berapa suka sakit. ;p Imagine kalau I bersalin? memang laaaaaa akan menjerit satu hospital.

I did read few entries, pasal HIV test ni. Mostly bermasalah. So I dah prepare mentally la kan ;p So kitorg ni, pergi ke Klinik Kesihatan Bangi from list provided by Pejabat Agama. Bila sampai je klinik, kami pergilah tanya, nak buat HIV test, dia kata pukul 2. Ok, ada lagi 15minutes.

Then dia bukak je counter, semua orang serbu, okay I have no idea ramai orang nak kahwin ;p damn, ramai pulak, kena lah beratur. Yang nak jadi kisah tragikkkkkk, sampai je turn kitorg, dia boleh cakap "Maaf, HIV kit dah habis"

Errhrhhhhhrhrhrh??? pening tak? ;p dah la nak settle kan borang lagi, Azli nak balik England (classic u~) lagi dalam few days. First time tengok Tunang tersayang ni berangin, ohhhoo dia memang la sangat susah berangin, sangat menusuk kalbu ayat2 dia. ;p ;p Sabar ye yuuu.

Okay, then after long argument, other couples ramai juga yang bengang, barulah dia cakap pergi la Klinik Sri Kembangan, everyday dorang buat test. Hah kan senang? ;p tapi I takdak la marah pon, penat je sebab panas sangat hari tu.

So kitorang pergi laa, dengan lajunya, siap google map lagi kat mana letaknya klinik tue. Sangat senang je, takda kena brief apa pon, isi form, tunggu, amek darah, 5 minutes kemudian jeng jeng result :p

Nervous I tell uuuuuuuu, bila nama sorang2 kena panggil, siap cakap lagi, hah sorang2 ke???? takut takutttt ;p Nurse siap cakap lagi suruh relax, nanti darah tak keluar. eheeee.. ceih, sikit je dia amek darah rupenye! ;p beriya la takut.

Then nama kena panggil, muka I confuse je, sebab dia tulis tak faham sangat. Nurse tue cakap negative, dah boleh proceed ni. eheh baikk je..

Okay kami dah boleh kahwinnnnn -VE ;p ;p

But, I'm thinking untuk Thalassemia check up, one of my friend, anak dia tiga2 ada thalassemia. Kesiannn.. :( :( so IF both me and Azli carriers, mungkin lebih baik kami plan dari awal. Banyak lagi options, adoption maybe? :) semua ketentuan Allah.

4 comments:

  1. hihihi.. Nadia.. i also had d same experience.. 2 days before da start takut, on dat day sampai bpeluh2 tapak tangan pasal sangat takut! last2.. eleh.. cam tercucuk jarum jer. ;P

    ReplyDelete
  2. Groovy ally: Hye! ahaha itu la.. i siap mcm nak nangis je,bile tau kene pegi sesorg, suh dia teman juge :p tapi ala.. bukan jarum pon. kit kecik jee :p

    ReplyDelete
  3. hye nadia!! salam perkenalan.. ermm i dulu pon buat hiv test camtu takut beriya..tp nasib baik klinik tu takde la ramai giler.. but still ramai.. serius, ramai giler nak kawen rupenye yek?hehe..

    ReplyDelete
  4. fiza: hye!! salam perkenalan juge :D ;p mebi semua org mcm tue kot. mesti takut, berdebar2 nk buat test kannn :p hatta pergi exam pon takut semacam :) itu lahh ramai rupenyee nak kawen ;p

    ReplyDelete