Wednesday, October 07, 2009

A Muslim Guide for Men's Ring

I googled up 'Hukum cincin lelaki', because agak ragu-ragu dengan hukum 'Emas Putih, Platinum & Suasa'. Emas kuning obviously la HARAM. okay? ;p

After few sites, ini yang I pretty confident: http://soaljawab.jais.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=284&Itemid=91


JAIS kan? ;p

Kesimpulannya : "Halal bagi lelaki memakai platinum dan haram baginya untuk memakai emas putih. Bagaimanapun yang terpilih tetap perak bagi orang lelaki, kerana ia adalah sunnah Nabi SAW jua. "

But takkan laaa nak kasi silver 100-200 hinggit kan.. kesiyan laaa Azli saya ni, sebab saya punya riban-riban. :p

I prefer something like this, very simple ;p



But my honey bunny cupcake prefer with 'bling bling' ;p tapi ok juga, one bling is enough. :D



Source: Tiffany UK

Still thinking, I nak tunggu Christmas sale laaaa :D

5 comments:

  1. go for bling bling!!!

    my hubby bling2 dia ada 4ketul lagi hihih..

    ReplyDelete
  2. my hubby pulak tak suke bling2,so die punya just a plain platinum band,ade engrave our names je,but cost slightly more than mine haiyoosh.

    ReplyDelete
  3. Nurhayati: hah yee?? ehehe.. menarik!

    cik abg saya itu suke sgt plak bling2 ;p ;p

    Ami: haiiihhh itu laaa... i tgk men's ring nie, bukan la fancy2 pon. tapiiii amboi harge! ;p ;p

    ReplyDelete
  4. Tiffany mahal gilos eventhough silver 92.5....

    Better bli brand lain....

    aku pon x tau nk bli camner. Diri sdri yer la dh pilih... ;p

    ReplyDelete
  5. Betty: itu laa.. tapi aku mcm suke ada satu tiffany tue! ;p tgk la. still thinkinggggg :p

    ReplyDelete