Tuesday, October 20, 2009

Nadia's DO-Do list

Okay,

Nadia! do not panic. Do not panic. Huppsss, so far belum panic lagi. It just, 2months, 1 week and 5days left, so let see what I else I have in my do-do list.

1. Wedding Preparation (on going, everydayyyyyyyyyyyyyy!!! terutamanya weekend! penat-penat lalat ni), time-time macam ni, sometimes I wish Azli is here to help me here and there. :) tapi dah biasa ;p


2. Sort out all my stuff di rumah sewa & dirumah makbapak ;p Ouchhhh dah nak ada rumah sendiri pula, soooonn my baby-fur pulak ;)

-ini wajib start, operasi besar-besaran, takkan surat-surat cinta dulu2 nak simpan lagi kan? tapi, tapi, tapi, sayang pulakkk nak buang ;p kenangan cinta monyet I, My so-called-secret admire selit surat-surat di bawah meja masa form 1! ;p ;p crazy? yes, sebab I still simpan lagi. 12years ago! oh eem geee. Report cards since tadika pon still simpan lagi, bunga-bunga masa convo & bunga-bunga cinta Azli bagi still beratur di dalam bilik (auwww dia memang suka bagi I bunga. I love, love). kasut-kasut yang berpuluh pasang lagi. ;p


3. Start untuk packing barang.

-Okay, mana yang nak bawak berpindah ke rumah baru, dah kena start packing-macking, sedikit-sedikit, lama-lama jadi? jadi penuh ;p ;p And working life, tired as usual, celah mana la ceq nak packing barang ni.

4. Start Marhaban & Berzanji, nanti, lagu entah kemana, baca merangkak-rangkak. Lasttt berzanji masa Darjah 6! ouchhh atas pentas lagi tuuuuu ;p ;p


Apa lagi perlu ye?

Upss, oleh kerana my mom originate from Johore ;p so my wedding 3 hari 3 malam. ;p ahahah no, no. so far, 2 hari 2 malam :) lengkap, berinai kecil, khatam, berzanji, marhaban, nikah, berinai besar, bersanding, and last sekali, harus la pengantin ini membasuh periuk. ;p siap ada Tol lagi ya masa bersanding. Being the eldest, and anak perempuan pula tu, macam2 la kannn.. takpe lahh :) I layan je semua orang! ;p :D

9 comments:

  1. nadia,surat² aku termasuk tak kat dlm brg² yg ko nk wat clearance tuh?
    :)

    btw, surat ko aku simpan lg tau?
    hahah...
    best jerr dpt surat kat asrama..
    pastu kembang jerr...
    berlagak kat org lain...
    hahahah...

    ReplyDelete
  2. Gpah: ahaha.. ade ade lagi la surat ituuuu ;p ;p comeeelll tak kite dulu2? berutus surat. suweeetttt.. aku tak mau buang ;p ;p

    ReplyDelete
  3. i pon simpan gaks surat2 dolu2 tuh from secret admire.. hurmm syg nak buang all those flowers..hihi.. babe, u jgnlah panic sgt.. everythings gonna be ok.. dia kan selagi tak habis majlis tu, selagi tu la kita rasa preparation tak abis2.. hihi..

    ReplyDelete
  4. wah 2 hari 2 mlm lagi majlisnya,byk neh baju2 best.i simpan card2 from hubby jer,tapi mmg sorok giler2 takot mak jumpa,maluuuu.bunga2 yg hubby kasi semua i dah buang sebab dah jadi semak,yg mana petals die cantik2 tue jer i simpan buat potpourri.barang kat msia mmg berterabur sgt,mana campak pon lupe dah.

    ReplyDelete
  5. My wedding yg kat Johor buat dulu buat simple aje. Tapi tol mesti ada! :)

    ReplyDelete
  6. ooww.jelesnye..sonok kan nk kawen?pompuan yg bestnye time nk prepare tula..mcm nk buat semue rasenye..anyway congrats

    ReplyDelete
  7. Mak aiiiiii ur wedding 2 hari 2 mlm uuuu..Meriahnya! Baca ur prep pun i dah rasa meriah gitu. Boleh? Hehe.

    ReplyDelete
  8. fizamior: betul! i pon rasa, bile on that day pon mesti tak habis2 lagi buat mcm2. :)

    Ami: sorok dgn mak??? ehehe klaka la uu.. eee, itu la kan.. surat2 cinta dulu tue sayangnyee nak buanggg :D bunga tue pon i sayang nak buang, kena ikut u la, buat potpori :D :)

    Liyana: itu la.. mak suruh. buatkan jeee :D betul2. time tol tol tue.. suke tgk.. klaka je tgk pengantin lelaki nak masuk rumah lol.

    ReplyDelete
  9. dalilamian: itu la. perempuan suke kan benda2 mcm nie ;p thanks! for comment tooo :)

    Reena: itu lah dia, i ikut je la mak ckp kann ;p hopefully semua berjalan dgn lancar :D

    ReplyDelete