Monday, November 16, 2009

Bling bling


At last! My wedding ring! ;) it's super hard to choose without Azli tauuuu, tapi apa kan dayaku, he only will be here less than a week before wedding.

Dah berpuluh kedai ku merantau, akhirnya dapat juga. Bila nak kahwin ni lah baru la tau diamond tuu ada many classes according to its color, clarity or cut :)

At first I opt for big fancy diamond, yang meletup2 gitu. ehehe.. but Azli preferred me to go for solitaire, simple for wedding, yang besar2 tu boleh beli masa lain (he promised ok ;p so tungguuuu, ehehe)

SA yang assist me last week, she remembered meee! you bukan datang kat kl outlet last 2 weeks ke? yang video call dengan your fiance tue ;p ;p daymmm ppl do remember me. :)

At last I got my bling bling with GIA certificate. bila nak dapat 4, 5 carat eh? ;p ;p Amin.

Barulah ku tahu, diamon ring boleh jual balik apa, if you bought certificate diamond :) (deymmm baru tauuu tauuu ;p), I'm not a yellow gold lover, i suka platinum or white gold with diamond :D Mak I bising, dia kate, gold sgt worth it, ehehe.. tapi nanti2 lah. bila hati I terbukaaa ;)

Next week, Azli's ring pula ;)

7 comments:

  1. Haa? Ya ka? Baru tau. Huhu. I pasal bab jewelry ni memang zero la.

    Can't wait to see ur ring!

    ReplyDelete
  2. babe tell ur mom dgn GIA nilainya kkdg lebih dari yellow hold ;)..me too lom terbukak ati dgn YG itu

    ReplyDelete
  3. Wahhhh, can't wait to see the ring for myself. Mesti cantik :). Btw, same goes here. Baru la tau a little bit about diamond ring. Thanks nadia for the info :)

    ReplyDelete
  4. Reena: me too! nak kahwin barulah sibuk2 amek tau ;p

    GIA cert tu classified diamond in 4 ways carat, cut, clarity and color. Any diamond with GIA cert ni, boleh jual balik diamond dia worldwide, and the price will be value diamond in USD, bukan ringgit Msia ;p worth it la. kalau normal diamond yg byk kat kedai tue, selalunye commercial diamond. sbb dia cut diamond tu kecik2 and make into big fancy ring :) takde GIA. Every store ada certificate diamond, kena tanya la. nanti dia bawak pergi tgk. :)

    You can read more here: http://www.gia.edu/

    Yanie: betul! sbb tgk la one carat pon dah berpuluh ribu kan??? ;p ;p

    Aida: Betul aida, bila kita nak kahwin baru la tau pasal diamond or gold, value, sbb dulu more to handbag, shoes. ;p padan la org yg dah kahwin ni suka je beli barang kemas ;p sbb dah tau kan :)

    ReplyDelete
  5. aku ing GIA tu Group Internal Audit....heheheh ;p

    mau tgk...mau tgk!!!

    ReplyDelete