Thursday, December 17, 2009

Muka MMU

My new collegue, asked me 'eyh, MMU ke?' I replied 'a ah, y? u MMU ke?' He said 'Muka MMU, familiar je, me too'

Hah, makin ramai laahhh budak MMU di company ini ;p

Eheee ada kahhh orang muka MMU? gosh, I missed uni life. I tersangat la sedih masa nak pindah dari rumah di Cyberjaya itu, its like emptyness, lagi2 lepas convocation, sedihhhhh (bangga sebenarnye) ;p Berhari lah juga I played cd convo dan tengok diri sendiri naik pentas amek scroll with background's song 'Permata Dunia'.

Teringat Alpha year @ MMU mlk, with Jules, Bets, Zai, Syaz, Maey, Sara, Zack owhhh plus Eryn (Eryn aku masih teringat pergiiiii mengendap mak nyah kat stesen bas naik kete kancil ko dulu!) makan kat RSU jalan kaki ramai2, pergi MP, jalan Jonker Walk.

Then I move to MMU Cyberjaya with Naz, Syila, Nirms, Shid, Kuz, Huda, Wahyudi and list go on. :)

Mesti you guys rasa sedih juga kannnn?? when u stepped another phase of life (ok, skang I sedih plak nak kahwin ;p)

Hah, suddenly I teringat plak masa kat hostel dulu, first love (form 1 ;p wuuuupp dengan senior plak tue) first time dapat roses masa bday, surat bawah meja, surprise bday party dari kawan-kawan. denda ketuk ketampi dekat dataran sekolah, kena rotan sebab fly, ;( dapat katak dalam gift box (*happen masa Form 2. okay, abg Dewan Makan ituuuuuuu kenakan I, He used to bg makanan lebih kat I, one day he gave me a box, siap wrap lawa lagi tu, bila i bukak je keluar katak2 yang melompat-lompat, sejak itu bila i masuk dewan makan, dorg buat bunyi katak! dah macam cerita Ali Setan tauuuu =p)

erhhh.. semua benda teringat!

4 comments:

  1. ahaaaa!i shall agree with this point of muka MMU!ahahahaha :p mmg btol, easily recognize sungguh.or myb from the sensation of being in the same uni.hihihi.owh!i missed goreng pisang in RSU! :( n stayed in EP.weeeee :D

    ReplyDelete
  2. HUWAAA..aku juga windu weh..wakakak ingat ingat tgk mak yah kongkek dlm keter...huhuuhu mcm banggang jer attitude tu jam kan!!...berani mamposss tul kite ekk..da la keter kancil jer lak tu abah aku tapaw kan aku mase study tu...kalau mak nyah tu kejo tu jam ..aku rase kowang kene thn napas tu agar aku pandu lelaju sikit ala ala impak maksima..hehehehe...

    ReplyDelete
  3. Anis: Ohhhh pisang goreng RSU! ahaha first time i makan kan, i tekejut, kenape makan dgn sambal kicap? ;p ;p u stayed at EP juga ke? lots of memories kan :D ape eh fast food bawah EP tu? south fried chicken? star?

    Eryn: ahaha... kau eh yg selalu ajak kitorg buat bukan2!! dtg EP dr BBU tue, pergi ajak kitorg joli2 ;p ahaha.. pergi mana2 ngan kacil ko tuee.. comel gile pernah masuk 5 org kot ;p

    ReplyDelete
  4. Btw, org mlk n jhr mmg mkn grg pisang ngn kicap ok! N last skali aku p mmu aritu southern fried chicken dh tutup ganti ngn kdai mkn pak arab. Ko tau la pak arab makin rmai kat mmu kn. Eryn, rumah kat tmn bunga raya tu bnyk tikus besar mcm kucing kan?? Hahhaha nadia, ure the 1st person aku knal masa msk mmy. Umah EP b-04-04,slalu dpt no 2 umah tbersih (tu pon atas bebelan zai) oohh aku sgt rindu zmn mmu. If we bole blk zaman study......deemm aku sgt rindu plaza siswa!!

    ReplyDelete