Saturday, January 23, 2010

;( ;(

It's been a week since I arrived here. Second weekend yang I tak jumpa my parents, my family. It's really hardddddddddddd!

I sampai termimpi2 malam tadi dan menangis. I memang akan balik my hometown everyweek, even for one night. ;( even I keluar with my friends on Sat, lepas tu I straight away balik Kuala Sngor. ;(

Omg, I miss everyone, I miss my mom. ;(

Okay fine, I mmg belum boleh dapat adjust myself,

I am married and I'm thousand milessss away from my family & friends. :( :(

It's really hard for me, utk tinggalkan apa yang biase I buat. Get used the idea of marriage pon belum lagi, pastu tambah dgn jauh dengan semua orang.

Okay, I menangis macam orang gila dah. :p ;p shud stop!

8 comments:

  1. Sabar ya. I'm sure your parents sentiasa doakan anak perempuan diorang ni bahagia sentiasa di rantau orang. It'll take some time to adjust. Tapi bila fikir that tempat isteri di sisi suami, then, you'll be strong. Jangan sampai hubby tak larat nak pujuk nanti..hehe...

    Since I pulak yg jauh ngan hubby, sometimes dah tak larat nak blog about missing him. Siap my hubby tanya,"Eh, dah takde entry on 'missing him' ke?" :)

    ReplyDelete
  2. sabar nadia..biasalah tu baru lagi.lepas ni okeylah tu..now dh boleh skype..lagi senang..beribu2 batu pun boleh dengar suara...chaiyokk!!!

    ReplyDelete
  3. hi nadia..

    i've never been apart from my family..kirenya u r lucky to have this one-of-a-kind experience...

    anyway...bile i baca your blog..sangat interesting..sebab i tak pernah alaminya..its like reading novels...

    anyway..i hope u don't mind me tagging u in my blog...kinda want to feel the feelings of living abroad....thru ur short stories...wink

    ReplyDelete
  4. Hi Nadia,
    I was like that as well masa first time duduk overseas so many many years ago. Masa tu student lagi so memang selalu rindu sangat2..
    After a while, you get used to it and now bila dah ada family sendiri, even though I still miss my family kat M'sia, it's not as bad as before.
    Just be patient because there will definitely be a light at the end of the tunnel :-).

    ReplyDelete
  5. i pun takleh imagine if i were in ur shoes. must be hard but at least you have azli by ur side rite?
    :)

    ReplyDelete
  6. Liyana: awwwww, ur comment agak menyentuh hati, itulah, dah kawen kan.. mmg je priority to husband ;( itu pon kena adjust lg, lucky laa sikit, sbb dia rajin sikit pujuk ;p ;p

    u mmggggg sggtt amazing, if me, i tak tau lah boleh survive LD-Marriage, but maybe boleh juga, it kinda get used to it kan? bila dah lame2 kan.

    Kak Murne: Thankss kak Murne!!

    Ambia: itulah, I skypee selalu je, tapi kadang2 rasa nak juge picit2 ibu, cium pipi ke :) itu yg rinduuuu!

    ReplyDelete
  7. peah: i tak tau la nk ckp lucky ke tak be apart, but it is an experience. thankssssss!! sweeetnye ur comment! tp tue lah, mmg everytime pon, very short story! ;p

    lemongrass: thanks for the advice! but its true, lama2 mebi biasa nanti, sebab ada family sendiri kan :) tp mmg la rinduu takkan hilang, mungkin berkurang :)

    Omey: itu lahhhh! kalau dia pon takde kt sebelahh, mmg lg nangis la I ;p

    ReplyDelete