Monday, January 11, 2010

First night ;)

First night













































@in law, guess what?

I was crying! ;p ahahah!

Azli said 'I kan ada, jaga yu'

Haihhhhhhh.. ;p ;p anak manja ibu ni, tinggal kat rumah orang boleh menangis??? =p

8 comments:

  1. Baru umah inlaws. Fin pun anak sulung dan tunggal perempuan. So masa nikah mak dan sedara mara semua nangis tapi Fin tgh stunned dgn baju nikah cantikkk pastu dpt brg kemas from inlaws serba berdiri. So Fin dok uhhh ahhhhh cz cantik. Tak fokus! Kekeke.

    Pastu dok umah inlaws 1st time cz masa couple pun tak penah pegi sana. So cuak giler!

    Pastu gi honeymoon pun happy jer.

    Tapi yg Fin nak ckp ni. Masa Fin nak melangkah kaki kuar dr umah mak bawak baju2 pindah pegi umah sendiri lepas kawen masa tu sepjg perjalanan menangis tak hingatttt! Masa tu lah rasa terpisahnya tanggungjawab parents dah serah pada suami. Sedih gilerrrr! Sampai hubby ckp apsal teruk sgt nangis ni. Kang hantar blk kang! LOL. Tapi pindah KL jugak. Tak jauh mana pun keke. Every weekend balik kampung! Kekeke. Lepas kawen mak call tiap hari gayut dgn Fin. Tapi now call tiap hari gak tp tanya pasal cucu jer! =P

    ReplyDelete
  2. i pun mcm u lah dear...infact skrg dah 3yrs kawin still rasa tak boleh nak 100% adapt dgn in laws...

    i dulu start nangis bila sume family balik masa bertandang tu...nangis giler2 punya,muka mmg buruk time tu, pastu cameraman sibuk dok tgkap gmbar muka burok tu...serious, padahal rumah sekangkang kera jer, since bertandang kat rmh nenek hubby...kiranya esok mmg balik rmh my mom balik lah...time tu rasa mcm dah terpisah dari semua siblings...habis abg2 i peluk semua, padahal mana der buat dah besar2 ni..

    then malam, kan ada potong kek, mmg takder mood, dah lah mak mertua order kek 6 tgkt, kejap jer ptg kek then sembang2 jap, masuk bilik smbg nangis...pastu my bro call, n citer my mom tgh nangis, n sume org lepak dlm bilik mak tgk my video nangis...i ni anak bongsu n ada 7 brothers n 3 sisters...

    oh ya lupa lak..masa time nangis2 tu my sil tiba2 jer kasi i diamond bracelet dia...terkejut i key...its not brand new, but who cares kan...hihi...

    okalh..pjg plk citer, apa2pun wish u gd luck key:)

    ReplyDelete
  3. hah i guess semua perempuan pun same. even my wife. tngh2 kenduri boleh nangis lepas kene tinggal. ape daa.

    ReplyDelete
  4. semua pompuan x sama ah... I tak rasa paper pon.. rasa best ade la.. baru kawin kan.. ape kes nak sedih2.. hahaha! 8 years ago... I was happy and x sedih langsung kena tinggal kat rumah mentua.. alah, bukannye tak jumpe lagi pon... skrg nie pon everytime hubby tinggalkan I yg heavily pregnant ni pon, dia off to UK for couple of months, Alhamdulillah I ok tak nangis2..sedih mmg lah sedih.. tp takde lah nangis2.. anak2 pon ok Alhamdulillah takde yg meraung2.. :)

    ReplyDelete
  5. dah biasa hidup d perantauan for almost 10yrs til now.so lepas kawin tu mcm takde prasaan pulak..lagi best rasa sbb hidupku berteman aje setiap masa bbanding sebelumnya mlm2 tido sorannngg jek.

    -ita_miyuki-

    ReplyDelete
  6. hehe... i tak nangeh petang first nite @inlaws.. tapi i terpinge2.. hahaha boleh tak sangat blur? terpinge2 sbb tak caya dah kawin and i have inlaws.. mlm pun tak sempat nangeh sbb penat + xsbr nak gi honeymoon esoknye.. hahaha.. tapi dah balik honeymoon.. dah kena duduk umah inlaws before pindah umah sendiri.. baru la cam "owh.. i'm really married now".. hahaha.. and Raye Aji aritu i nanges mase takbir nak sembahyang raye.. padehal umah mak tak sampai 20 minit.. hahaha.. ;P kenala gelak sampai malam..

    Hehe.. tapi u're rite girl.. mmg rase cam puas lagi jadik Raje Sehari kan? ;D

    ReplyDelete
  7. fyn: serba berdiri? mmmmmgg suke la kan ;p ;p ahaha.. same kl je ehh.. tp still, the feeling yang nak tinggalkan family, and ada own family tue yang agak emotional. transaction feeling, for me :) i ni yg lebih2 sebab the fact tinggal kat rumah mertua, then soon after that fly, tu yg lagi sedihhhh ;(

    tymy: ahaha, same2, sibuk2 kita nangis, cameraman boleh sibut nk amek gambar la plak kannn ;p tp sape yg tak suke kan dapat diamond ;p ;p thanks!

    mosfet: mmgggg, aku mcm tue laaa ;p ;p

    ReplyDelete
  8. Pinkwatch: wahhhh bagusnyeee, i ni mmg jenis emo2 sikit, tgk cerite sedih pon dah meleleh ayaq mata ni ;p

    ita: itulah kan, u get used to it, i ni mmg tak pernah la berenggang dgn family, kecik sampai besar, dok asrama pon, 5min je dr rumah ;p

    groov: ahahaha, 20min je, i ni jauh sikit la 1 jam setengah inlaws ngn my mom ;p itu pon takde la jauh sgt kannn ;p ;p

    ReplyDelete