Tuesday, January 26, 2010

Tekak Minah binti Saleh

Morning guys! How else to start your 0°C morning other than comfort warmly duvet with heater? and sambil2 itu browsing & blog hopping. Eheee tak productive betul! (wether prediction for tonight -4°C, so I prefer stay put in duvet ;p but today nak post Tie Rack for darlings, aihhh meredahhh kesejukan, macam berjalan-jalan dalam peti ais)

Yesterday, I sangat craving western food, since I ate non stop rice since the wedding sampai la nowadays, I dah tak tahan. nope nope. tak tahannnnn.. I more to western food tau, Azli more to malay food, tekak melayu tapi dah yearsssssss in UK. ;p I ni baru few days, tapi tekak western ;p ;p puhliz.

So I decided to grill rosemary lamb ribs with cheesy baked potatoes and coleslaw.
Sound so leceh kan? but super duper easy, coleslaw tu lagi senang, only bought it at Tesco, so one done! ;p yang lain tu masak sendiri tauuuu! if I boleh, takkan org lain tak boleh kan? ;p ;p

Tadaaaa, picture nampak biasa je kan? but actually sgt sedapppppp (okay puji diri sendiri ;p ;p sape lg nak puji kan ?)




Toddles! (I miss Disney channel ;p)

4 comments:

  1. Looks yummy. Believe me, living abroad can make you a great cook. Apa tak nya,susah nak beli makanan siap. Bahan terhad pulak tu... so selalu jadi kreatif :)
    Nanti2, mesti you terer pulak buat cakes.

    ReplyDelete
  2. Liyana: itu lahhhhh sgt susah nak beli anything, teringin je nak beli frozen food, heat it up je, tp apekan daya ;p ;p

    Cakes, ermmmmmmmmmmmmmmmm well let say my resolution next year la kotttt =p ;p cuma M&S kat sini byk ready made cakes yg super delicious, ehehe utk mkn 2 org cukup ;p

    ReplyDelete
  3. nadia..
    ko try laa masak yg simple2, tapi sedap..
    cthnya dgn m'gunakan sardin..ko bleh wat sardin roll kah,spaghethi + sardin kah..murtabak sardin kah..
    mcm2 boleh...huuu...
    (sila tnya aku yg suke memasak ini serta suka mereka cipta mskn! hehehe)

    tapi..yg ko msk ni pon,nmpk sungguh sedap! i believe laa..itsss soooo tasty!!! kan? kan?heheehhee..(aku puji ko selain diri ko sendiri!)

    beb,
    have u got my email?
    i've already email to u and hope u'll reply it.. =)

    - lee's daughter -

    ReplyDelete
  4. Angah: camne spagethi+sardin tueee.. nampak mcm muskil je! ;p ;p

    tapi sardin roll itu tampak menarik. cume aku kurang sikit sardine ;p ;p ehhhhhhhh aku dh reply ko punye email. cube ko check. masuk spam ke?

    ReplyDelete