Saturday, January 16, 2010

We're moving to..

toooooooooooooooo Brighton!

Some people dah tauuuuuu, but ni kira official announcement la yeee, Brighton will be our home for only-god-knows-how-long ;p

Sangat sedih okayyy bila pergi meninggalkan family tersayangggggggggggggggg! kawan-kawan tersayang. ;( Menangis aje laaa! kat airport nangis, dalam flight nanges ;p tak pernah jauh dengan family, balik rumah tiap2 minggu sampai laaa kawen. (ceh baru 2 minggu kawen kan?) My mom peluk I sampai takmau lepas, nangis, I lagi la berjujuran air mataaaaa. Adik2 kesayangan itu lagi la..FYI, I'm the eldest from 7. (ok, sampai skang i rasa macam nak nanges)

But at the same time, excited for our new life. That's for sure. Just 2 months before the wedding itself, baru kitorg decide yang Brighton will be our fresh start.

Sangat sayang utk Betty, Jules & Seth untuk hadiah and to be in airport semalam. :( I'm gonna missss u guys! lots xoxo. See you guys in Mei! (I'll be back for my bestfriends' wedding!=p sanggup tak??????????? sanggupppp balikk tue)




Semalam, I can survive weather in London, but Brighton????????? bluerghhhhhh!!! sejukkk sangat! okay our home betul2 tepi pantai, bila keluar pintu toleh kanan, dah nampak laut. sooo can u imagine? it's winter and angin di pantai macam mana??? gilaaa lahhhh gigil! Angin pantai yang kuat, tapi sejukkkk ais. Angin kuat yang tak tahan tue. I sedang menaip memakai gloves & socks! ;p comeee on springggg! bila nak datang nie ;p betul2 honeymoon nie kan? =p later i post pics our home eh. ;)

16 comments:

  1. hai kak nadia i was always ur silent reader.but today i just want to drop by to wish u a very congratulation for ur wedding!!! it must e super glam wed!! and also best nye akak dpt start a new life di oversea!!!weeeeeeee!!!and also rumah tepi pantai??? what a grand!! super congrats!! ^_~ have a great honeymoon!!

    ReplyDelete
  2. all da best di sana... have fun there & enjoy the experience :)

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah, you'll be fine. Enjoy the married life. I think it's a very good start to strengthen the relationship at the very early stage of the marriage. Take care dear. I'm sure Azli will take care of you :)
    BTW, with Skype, I kalau borak ngan my mom boleh tak berhenti.

    ReplyDelete
  4. awww, its official now!! bestnya baru kawen terus lekat dua orang jeeee, hhiihii.. btw, do come visit us in Soton and ofcors in london as well. alan sure will be happy to entertain u guys when u both are around in london. nadia, skrg dh kurang sikit sejuk alhamdulillah. i pun boleh la concentrate exam. btw, wishing both of you a great happiness over there in brighton. InsyaAllah, kami pn kalau cuti march/april boleh la dtg visit u two :) u take care darl :)

    ReplyDelete
  5. hi nodie

    selamat pengantin baruuuu =)
    selamat menjalani hidup baruuu =)

    tahan sket je.. nanti dah summre.. Brighton will be soOoooo so lovely!

    take care dear ♥

    ReplyDelete
  6. weh da sampai suda yer...amin..wah suda berada dinegara org..best nyer...

    ReplyDelete
  7. OoOo Brighton .. been there once kat tepi pantai batu dia hehe! Bila you sampai uk? wahhhh new life new adventures dear! Just curious, Azli kerja ke belajar? Nanti kalau nak jalan2 turun birm contact me lah :D you guys can stay over at my place if you like ;D

    ReplyDelete
  8. Yeay dh smpi...!! Walaupon aku sedey tp aku tau ko blk bln 5 nanti......*winks*winks rajin2 masak utk azli heheee

    ReplyDelete
  9. hi nadia..congrats on ur wedding...n take care di sane...best nye ko...

    ReplyDelete
  10. thinker: hyeee ;) thanksssss, its no a glam wedding, just a home wedding. :D ehehe but I tak pernah berangan rumah di tepi pantaii ;p

    naddy: thanks!!

    liyana: itulah! for that someone yg kena sacrifice kan? in my case, its me ;) i dah skype with my mom, tapi dia agak sedih la ;(

    Aida: heyyy! good luck exam! ;) yep, for sure akan melawat soton, tempat belajar azli dulu, azli nak bawa tgk used to be his study place kann ;)thanks!

    ReplyDelete
  11. Deloress: Thanks!, yep can't wait for summmmmer in brighton ;p lamenye..

    Eryn: ehehe sudahhh sampai! aihh jetlag lagi nie ;p

    Kak Nana: yeppp pebble beach, i sampai friday night, straight away balik brighton, nasib sempat kejar last train to brighton :) azli kerja kat sini. :) sure! teringin nak tgk canal @birm tue ;p

    Betty: aku tak tau if sandwich kira masak ke tak? ahahahah ;p nasib laaa


    shasha: thanksssssssss, ehehe utk datang ke wedding aku juge! ;)

    ReplyDelete
  12. Wahhh bestlah! kalau dia kerja kat sini then comfortable lah life you kat sini :D .. meh turun birm boleh naik canal, go to warwick castle .. then bicester village heheheheh!! (ni menghasut ni hehehe ;D)

    ReplyDelete
  13. kak nana: belum lg, skang nie menabung kembali after berhabis utk wedding ;p so shopping tue, kena sekali sekala je (uwaaa) ;p

    will do! kena sampai tue!

    ReplyDelete
  14. Nadia... kalau dah dok UK ni.. takdenye nak shopping sekali sekala... kan kan k.Nana?? ;)

    tak percaya.. pi la u jalan² kat highstreeet brighton skrg.. everywhere 70%-75% babe (menghasut juga..:P hhihi)

    ReplyDelete
  15. congratulations babe!besnye pindah obersea hehe...good luck on your new journey!semoga bahgia sokmo..

    ReplyDelete
  16. Deloress: ahaha itu la! bila dah tuka pound, tgk je brg 3pound, 5pound, rasa mcm nk amek je semua! :p

    nickila: thanks!!!! :D

    ReplyDelete