Thursday, February 04, 2010

Life after marriage

How’s life after marriage? It has been a month now. I should write how my life is changing kan? Ehhe..
So for me, it’s kinda the same feeling. :) Cuma, at first agak pelik sebab u boleh berdua-duan di dalam bilik and sedara mara di luar. Ehehe, rasa macam salah je. ;p :D

Sangat kurang bergaduh, sangatttttt, for both of us, bukan bergaduh lah tapi I yang selalu merajuk. I memang drama queen ;p ;p Ehehe, PMS lahhhh (ohhh another excuse) ;p kalau dulu merajuk je boleh tutup handphone, tutup skype, oh tutup laptop terus ;p now? Ehaaaa sekarang dah tak boleh dah, kalau merajuk nak p mana? Tido pon dah sekatil kan ;p nak sorok belah mana lg? ;p mak ayah pon beribu batu ;p ;p What I can say, I have no regret for all decisions untuk berada di sebelah Azli sekarang :) This is crucial stage for both of us. Early marriage kan, masa tu nak kenal, nak tau semua benda. So it’s better for us not having another stage of long distance. So di sini la saya tercampak. ;p

Thanks god. Azli still the same person as I kenal before. Itulah yang paling penting :p He's one good chef for me ;p to be honest I learned and am still learning every single day ;)

Suatu masa dahulu, I thought I will end my single life at age 30 and I bukan jenis berkepit 24/7 dengan bf. I sangat takut nak kawen, erhhh, sgt!! honestly, I’m not believe in marriage.(Azli tauuu ;p) Hah.. Its only my personal point of view tauuuu (masa mudah remaja, baru putus cinta ;p). But memang, I tak kisah pon, nak kawen bila. But when Azli came, yadaya, short story, I pon dah kawen at age 25 nak masuk 26 (next week!! Omg, tuanyaaaaaaa I ;p)

I still am missing my old life, duduk bawak ketiak mak ayah tiap2 minggu, dengan siblings. Bergossip dengan BFFs. Pavillion, KLCC. Boringkan, duduk tempat baru, takde kawan takde apa pon yang same. But I dah boleh terima slowly, yang priority with husband kan. Situ lah dosa pahala kita. :D

Okaylah, panjang pula membebel. But nothing can compare the feeling, bila solat berjemaah, cium tangan husband :D :) Semoga Azli & Nadia kekal ke akhir hayat, ke anak cucu, Amin :)

Toodles!

Upsss, lupa plak, I naik pelamin lagi bulan 5 nanti! pengapit je lol, ohhhhh my BFF is getting married soon, love u lots!!  and my pengapit hari tu pon naik pelamin juga in May! (nasib lain minggu ;p) comels tak, balik Msia for both of bestfriends' wedding :D

16 comments:

  1. :)...there's a lot to come in 'alam perkahwinan'...tungguu...

    ReplyDelete
  2. Hehe comey!

    Fin dgn hubby kawen both masa umur 23thn. Tu pun dah bercinta almost 6yrs. Dapat 1st baby masa 24thn. Lagi awal! Hahaha.

    Anyway, berada disisi hubby lagi penting & kalo gaduh takleh main kuar umah on enjin keter dah cam dulu kekeke.

    ReplyDelete
  3. yup.. agreed with peah.. this is just d beginning.. just prepare yourself to be more sabar, redha dan pasrah.. ;) and at the same time, enjoy the honeymooning period for the time being.. :)

    p/s: ade member pernah cakap alam perkahwinan nie selalunye di uji masa 1,2,5,7 dan 10 tahun of marriage.. tatau la betul ke tidak... tp I dah rasa 1,2,5 dan 7 tu.. skrg berdebar tunggu dugaan 10 tu.. hehehehe.. :)

    ReplyDelete
  4. Awwww hw sweet.. Semoga berbahagia selalu :)

    ReplyDelete
  5. marriage life mmg syok babe...bak kate kenkawan ko kene be patient + ape yg penting kerjasama...kot kalau bercako bergado sowang kene pasif(cool)...jgn keduanyer api..terbako umah kang(tp kowang tak kot sbb umah kowang sejuk kan)..huhuhu emm aku doakan kowang berbahagia selalu...

    masak lagik..aku nak tgk ko masak ...

    ReplyDelete
  6. Takpa,normal la tue awal-awal nie fikir macam-macam,rindu family,rindu life dulu hihi.Marriage is a learning process,you need to learn to accept,adapt and how to live in your new life.And believe me,after 3+ years nie pon byk lagi i kene belajar hehe

    ReplyDelete
  7. hye there..
    still not late to wish u selamat pengantin baru kan? :)
    life after marriage mmg sweet.. biasalah pompuan mmg suke merajuk..tapi pas kahwin kita kena control sket kan.. hehehe :D

    ReplyDelete
  8. Salam Nodie,

    I went through the same thing like you when I got married..we went back to Japan a few days after kenduri @Malaysia and my aunties told me how lucky I was to be able to be berdua dengan husband after marriage...it makes you stronger somehow, as an individual and stronger as a couple..

    My advise is not to be alone when you are there...make friends with other Malaysians, or your neighbours while your husband is at work..Tapi you mmg ada bisnes tie rack n stuffs pun kan kat sana...Good to make yourself occupied ! Good luck and have fun ! I love looking at your pics and reading your blog.

    ReplyDelete
  9. hoh..so suwitmuwit...

    p/s : part ko cko "tuanyaaaaaaa"..aku sgt2 100% setuju tanpa rasa was was..(^_^)

    ReplyDelete
  10. i dulu time mula2 kawen, bila pagi terkejut gila kenapa ada lelaki tidur kat sebelah i nih.. then, baru teringat... owh! i DAH Kawen... lawak kan? and it went on for a week!!! gosh!!!

    ReplyDelete
  11. Salam Nadia, ni kak tie dari Ganu datang terjah.

    Uwaa... baru kahwin.. sweetnya.

    Kak tie rasa ceria bila baca blog Nadia ni..

    Semoga kekal bahagia hingga akhir hayat.. :)

    ReplyDelete
  12. peah: yeps, panjang & jauh lagi perjalanan. thanks! :D

    Fyn: lamenyeeeee u guys bercintan-cintun :p comel! itu la kan. dah tak boleh dah nk merajuk sesuke hati ;p

    Pinkwatch: yep: selagi mood honeymoon ni, enjoy ;p hopefully dugaan tu takde la berat mane kan.. tak tau la boleh handle ke tak :p doa-doa lah byk2, and takyah pk dugaan sgt, ape yg ade make full use of it :D

    Naddy: awwww thanks! amin :D

    ReplyDelete
  13. Eryn: Amin! ;p itulah dia, yg jd api selalu aku. ehehehe, nasib baik Azli ni sejuk je selalu, bukan air dh, winter terus ;p ehehe aku masak je ari2, tp takde la nk letak telo goreng kan :p

    Ami: betul, learning process, hari2 belajar, betulkan mane yg tak betul kan :p lepas nie, Ami upgrade sikit, jd mummyyyy :p

    Faten: thanks for wish!!! eheh itulah dia, mmg suke merajuk kan, bende kecik pon nk merajuk (I lah ;p) lepas2 tue dh x ingat dh merajuk pasal ape td ;p

    ReplyDelete
  14. Samjap: I pon rase betul, sebab, i ade dia and dia ade i je. So itu yang kuat sikit (hopefully ;p) so lebih byk open up to each other :D
    Itulah, i belum jumpa Malaysian lg kat sini, and somehow, i tak peramah sgt nak tiba2 tegur org. Ahaha.. (tapi jumpe pon belum ;p ;p ) ade, cume we live in city centre and bukan area university kan. So tak la jumpe sgt :p aawwww thanks for reading my blog ;p

    Tah: ahaha ko pun tua juge ;p jgn perasan ye ;p

    Fizamior: hahaha, comel gila u nie! ;p

    Kak Tie: ehehe mcm dlm melodi la, baru kawen mmg semua sweet kan ;p nanti lame2 tak tau la, hopefully continue je la sweet itu! ;p Thanks for reading my blog :D

    ReplyDelete
  15. Hehehe. I pun terfikir cam tu gak. Bila dah kawin nanti, kalau merajuk nak merajuk kat celah mana kan? Sekarang boleh la tutup hp, buat2 tido bagai sume kan? Hihi :p Moga berbahagia selalu ye Nadia :)

    ReplyDelete
  16. Reena: ahaha betul reena! skang kalau merajuk, nak duduk celah mane lah, ehehe kalau rumah besar, boleh gak sorok2, ini rumah cinonet ;p ;p thanks reena! u pon semoga berbahagia selalu :)

    ReplyDelete