Friday, February 19, 2010

Madrid, Espana (Part 3 - Dinner and Puerta del Sol)

Hye darlings!

So I continue my honeymoon part eh. So after Stadium tour, we just relaxing at our Hotel. Tidoooooo! ;p penat dah berjalan. Lucky for us, we're staying at center of Madrid, depan hotelku ada ZARA 3 tingkat! boleh kah? Gila! ;p


For dinner, we chose Cafe & Te, its just coffee shop, but ade few menu yang membolehkan kami kenyang ;p susah kat Spain ni, semua in their own language kan, nak choose food, really-really careful, tawakal je la! ;)then, I cuma cari tempat yang agak bersih untuk duduk and enjoy the food.


Azli yang lapar sangat.


I ordered Coke, and for Azli,  Tea. Hah senang, takyah pening2, tengok menu bukannye paham kan?


For food, mine was Seafood Paella. I had same thing in KL, much better! sebab banyak isi ;p you guys can read here. KL and here lebih kurang je harga dia as far I remembered, 1 plate, RM60++, yang ini around 13euro. :)


Azli's plate Vegetarian Pasta. kih kih, tengok je macam tak menarik kan? memang pon, Azli memang tak berpuas hati makan nie, ahaha!


My Seafood Paella close up. Paella's taste like nasi goreng! ;p senang, tapi lain sikit.


The love birds. After dinner, kami cuma berjalan-jalan di Puerta del Sol (Spanish for "Gate of the Sun") . Ramaaaaiiii sangat orang and street performers, cuma I tak amek pictures sebab takut diorang suruh bayar. Hah kan sia-sia nanti ;p Puerta del Sol ni the most busiest places in Madrid. 






See? itu Mickey berjalan-jalan, semua in costumes :) and enjoy la tengok diorg.




Then, kami pulang ke hotel tengok bola,ehe, sejuk sangat!! ;) and it took us 10 minutes balik ke hotel. Freezing, tak suka lah winter malam-malam. ;p

Toodles guys!

6 comments:

  1. Zara 3 tingkat? Pengsan ok. :p

    Psstt..Tengok apa dalam pic last tu? Hehe.

    ReplyDelete
  2. best2!!!!!
    ehem2... pergi tak zara 3tingkat tuh?? hahahaha....

    ReplyDelete
  3. While posting this comment, I'm watching the Travel channel - Samantha Brown went to Madrid. Teringat you! She ate Seafood Paella too.
    I think European food is tasteless. That's why they're amazed with Asian spices. Even Western food in KL, mostly is already adapted to our 'tekak'.

    ReplyDelete
  4. Hi, nice pictures!..btw, pakai camera ape yer..?lovely..

    ReplyDelete
  5. Reena: memang pengsan! ;p saje window shopping, nak shopping betul kat zara ;p

    fizamior: mau tak pergiiiii!! ;p ;p mesti lah, rase mase nak stay situ je ;o

    ReplyDelete
  6. Liyana: agreed! memang betul pon, lain tekak dgn kite kan, if diorg rasa KL food, mesti dorg rase too much spices :D

    Anon: We use Canon EOS 1000D DSLR :D Azli's toy ;p thanks btw~

    ReplyDelete