Wednesday, February 17, 2010

Nadia's big 26th small celebration.

Hye guys!

Thank you for all the lovely birthday wishes! Appreciate them all very very much! So how's my birthday celebration?

Semua orang cuti Raya Cina lama kan? Azli asked me, nape tak update blog, i cakap, malas orang cuti, i pon nak cuti lame ;p (yelah, selalu tengok I tekun depan laptop update blog hari-hari kan ;p;p)

First, oleh kerana dah bangun tengah hari, sebab ber webcam dengan family di Kuala Selangor malam itu :D sayannnnnnggg semua! sebab sibuk2 nak wish berskype :) rindu dengan semua!

My family agak excited sikit if birthday setiap orang, semua orang wajib wish semua orang, so sangat rasa sayu, bila ibu cakap "nak peluk cium tak boleh, tapi ibu nak wish selamat hari lahir" :(

So for our brunch, Azli cooked for us, Yummylicious spaghetti dia ;p (okay u, admit, memang sedap ;p)


Petang tu, tengah bersiap-siap nak pergi birthday dinner (which, I clueless nak kemana arah tujuan I ni, dia takmau cakap langsung!), suddenly my husband ni MIA, and then taddaa a bouquet colorful tulips and a box of apricot truffles! comelsnye la!


Azli chose El Mexicano, The reason? dia yang nak rasa sangat ;p Muke I yang excited and happy sebab memang looking forward nak celebrate with Azli, FYI, this the 2nd time we celebrate together, selalu skype je lah kan ;)


Azli pon excited ape, sebab dia nak sangat rasa Mexican's dishes :)


Okay, I'm super excited, sebab baru baik dari flu and dapat bermake up, melaram sakan ;p can u see my hantaran bag? ;p hahaha


Our starter, Gambas Al Ajillio, its actually a Prawn Cocktail, Mexico version :) super delicious! I memang sangat suka!


My plate, Al Ajillo, rice with green salad and yummmmmeeehhhh grilled swordfish.


Azli's plate, Tacos de Camaron, seafood tacos with rice and green salad. I suka Azli punya, sebab cheesy kan :p






Awwwwww, I memang tak expect ada any surprise okay, but suddenly mamat waiter tu muncul depan I dengan cake plus candle ;p terkejut, series! tak sangka! sebab, I tak order pon cake. pelik bin ajaib. Azli dah plan a week earlier rupanya ;p Because of my Bday same as V-day, so all tables kena booked in advance, so Azli dah booked table with extra request  hahaha semua orang dalam restaurant itu pandang! ;p Muka I memang speechless ;p


Thank  you honey bunny cupcake sayang! Nadia's birthday wishes, semoga di panjang kan umur kami berdua, dimurahkan rezeki, diberkati Allah sentiasa :) fuhhh tiup candle :D we had Amaretto Cheesecake with cream :) thumb up!






At last, pic berdua, tapi waiter tue tak reti ke. ;p


And ladies, u got one red rose, complimentary from El Mexicano :)  Its a LOVE day pon kan? Azli said, he gave El Mexicano 4/5 stars :)

Meh I cerita sikit, Valentine Day at England, (Brighton at least) sangat calm dan tenang compared with Malaysia. Oleh kerana my Bday memang sama with Valentine Day, so I memang celebrate the love day la kan :p no choice. Kalau kat KL, Victoria Station, dah macam kedai mamak, Valentine's menu je available, sangat crowded, and taste tak same macam hari biasa you pergi VS, orang plak beratur kat luar tunggu turn nak masuk. :)

But, here, they're not focusing in particular restaurants, any restaurants serves Vday candlelight dinner. Semua restaurant penuh, cuma takde la orang beratur tunggu ;p  like VS, Chilis, TGIFriday and etc etc if Msia la kan, Malaysians celebrates Vday ape, mostly Chinese and Indians, and tiba-tiba muka I ade, yelah! its my Bday for god sake ;p

My birthday present? Azli tanya nak ape, I mcm takde ape nak mintak la, new handbag, barru je dapat, so I KIV dulu. I think I nak duheeettttt je la :p :p

We chose Planet 51 as our  movie, comelnesss! but I still love Ice Age! especially yang The Meltdown, haha comels Ellie tido kat pokok tue! (eyhhh I tak review Planet 51 tapi Ice Age ;p)


Alhamdulillah for the love, wealth and for the health, semua pon rezeki, kesihatan pon rezeki, kasih sayang pon rezeki, family pon rezeki. Right?  :)

16 comments:

  1. Sweetnya! Oho..I nampak si merah! :p Dan baru perasan, dalam entry ni, muka Azli nampak macam Norman KRU skit2. Hehe.

    ReplyDelete
  2. OMG!I love tulipsss!!Happy bday nadia,cepat2 ada baby ;)

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir..=p
    semoga murah rezeki+panjang umur+dipanjangkan jodoh n happy ever after..^_^

    love to read your blog so much!!

    ReplyDelete
  4. happy birthday. semoga u and azli bahagia selamanya. so sweet la both of u :)

    ReplyDelete
  5. oh! oh! oh! he is sooooooo romantic... so lucky u darling... :D
    bestnya bday celebration u... may Allah bless u dear... and dpt rezeki byk2!!!!
    :D

    ReplyDelete
  6. Reena: si merah yang jarang berjalan-jalan ;p Norman KRU? ahaha, semoga duit dlm bank tu same la juge ye! ;p

    Arneta: lawa kan!! thanks! amin :D

    ReplyDelete
  7. Anon: Aminnnnn!! thanks for the wish. Awwwww terharu, dgn blog yg cerite entah apepe nie kan :p

    Omey: thanks yeeee ;) u pon suweett!

    Fizamior: lucky to have him, and dia pon lucky to have me juge, ahahahah ;p ;p thanks for the wish darling! u too ;)

    ReplyDelete
  8. hoyeehh....happy birthday!! hiikss
    aaa..aku nk mkn mexican food..kat sini ada Carlos je.

    eh..aku br update blog pic nikah ko...yg lain2...kemudian... ;p

    ReplyDelete
  9. hehehehe sonok aku lak macam ade kat resto tu tetengokko ngan azli mamam...cedapnyerr

    ReplyDelete
  10. Betty: tak pernah lg kite try mexican kat KL eh, harus cari nie! ;)

    Eryn: semua orang macam pandang kitorg, sebab amek gambar beriye, sampai makanan pon nak snap! ;)

    Naddy: Si merah in action! ;)

    ReplyDelete
  11. jap.. mana kau guna gambo kau berpurdah tue.. agak kool jugak..

    ReplyDelete