Wednesday, March 10, 2010

Madrid, Espana (Part 6 - Plaza de Cibeles & Dinner)

Hello!

This my last entry for our Madrid Honeymoon! ;p haihhhhh at last kan? ;p



Kami pergi Plaza de Cibeles, saja bergamba ;) ini adalah square complex yang ada fountain sculptures :D famous symbol for the city of Madrid.





Inilah dia fountain sculptures itu :)











Kami naik train je, sebab dia ada group ticket, We bought 10 journeys for only 11 Euro including from Airport masa mula2 sampai. (Airport ke Madrid City dalam 40minutes) So that's the only cost for transportation. murah tak? for me agak murah la, sebab kami guna untuk 2 hari kot :D Selalunye 1 day journey kan? ni dapat guna 2 days :)

For me, its better if naik bas, sebab u can enjoy the city view, cuma, sampai Spain nie, susah betul nak cari orang yang faham kitorang. ;p



Selepas itu, we're having dinner again at Cafe & Te ni, sebab di mana2 ada cafe nie, jalan kejap ada, jalan kejap ada.



Cheese Pizza, semata2 cheese okay :p Tapi sedap! and besar la juga. the price 7.90Euro.









Again, Seafood Paella :) cuma kali ni, mintak udang yang besar sikit ;p





Kami pulang flight malam.

So conclusion for Madrid, laid back city, Azli sangat suka, its totally different with London, which sangat pantas. Madrid nie, dia rilex je, macam KL, orang takde nak rush kejar sana sini. :) Everything in walking distances, sangat senang nak ke sana sini.

Inilah dia cerita honeymoon kami. :D

The End :D

6 comments:

  1. i think architure madrid superb babe... cantik sgt kan?

    ReplyDelete
  2. hhurmmmm....at last saya dah abis tour madrid...heheh x dpt pergi dpt lihat pon cukuplah ihikkk...cantik yea bangunan-bangunan dia.... :)

    ReplyDelete
  3. madrid sgt cantik!! ngeee..
    tp bkn rilex mcm KL ok.
    comparison yg sgt salah
    sb org KL ada 2 : 1 yg kalut, 1 yg lembab...
    ko try masuk KL hari sabtu, lps kol 6, ketika cuti pjg..im sure ko akan nk dok madrid forever!

    ReplyDelete
  4. Spaniards are bunch of laid back and noisy people :D

    Glad you enjoyed your trip!

    ReplyDelete
  5. mr.doc n i sukeeeeeeeee paellaaaaaaaaaaa!!!
    huwaaaaa camne nak masak paella nieeeeeee...mane nak dapat sinie...huhuhu

    ReplyDelete