Friday, April 16, 2010

Alhamdulillah


Alhamdulillah.

Visa extension approved, (baru je pagi tadi dapat result) we’ll be in England another 3 more years. Hassle tauuuuuuuu visa nie! Me read kak Nana’sblog, I fahammmmm macam siksaaa nak tunggu result! Terbayang-bayang last year, ada problem visa’s Azli sikit, semua plan mcm nak cancel je, e.g our wedding. So bila this year we got 3 years extension, sangat syukur, Alhamdulillah.I plan nak continue Master pon next year if rezeki ada, Amin! After 3 years? Tak sure lagi, ke mana kami, still in England? Or Australia (hahah!maybe ikut Betty ;p dok Melbourne, kata BFF kan?) Or back to KL? But if New Zealand niceeeeee choice! (my cousin ada situ and NZ sgt lawa!) or Madrid, as Azli love Spain kan, siap bercita-cita nak amek Spanish class this year.

Brighton, tak sure for another 3 years or tidak. Sebab maybe Azli nak pindah tempat yang cheaper from here. Maybe north England. Brighton nieee, When you’re renting betul-betul by beach side, jalan tak sampai seminit dah boleh terjun kat laut, and exactly in the City Centre, then sgt dekat dengan London, so conclusion, house jadi sgt priceyyyyyy!! (Shopping Mall tue memang jalan kaki la, sebab kalau drive lagi hassle nak cari parking.)
But if me, I do love Brighton! Compared dengan other cities, happening! Everyweek ade je events :D even sejuk2 nie kan, macam2 festival! nanti summer lagi laaa penuh ;)

Apepon, Alhamdulillah.

Lagi seminggu je nak balik Msia! Siyan Azli kena tinggal sebab wife nak jadi pengapit orang, haha dia tak dapat la nak balik, kerja kan! ;p First time nak tinggal hasben ni, sejak kawen asik berdua je, ke I yang melalakkkkkkk bila kat Msia? wait and watch! (ke dalam flight dah start sayu?) ;p ;p ;p

6 comments:

  1. Alhamdulillah. I think you tinggalkan Azli nnti not too bad for you coz you'll be with your family & friends. Tapi yg kena tinggal pulak kena back to masak & buat kerja rumah sendiri (mcm tak biasa..hehehe...)
    balik malaysia jgn lupa memborong. My luggage is always full with food supplies & benda2 yg mahal kalau kat sini.

    ReplyDelete
  2. Huhu.... Me if hubby takde rasa sgtlah sangapnye.... Rinduuuuuuuu.... Hehehe.... Tinggal pun tak blh lama... Plg lama pun semalam la... Over tak?? Hahaha!!!!

    ReplyDelete
  3. darling...flight mcm mana? hopefully ko bley smpi b4 7 mei...hohoohoh

    marilah pindah ke melbourne...xda al aku mati kutu sgt...hohooho

    ReplyDelete
  4. wahhhh dah comfirm dah!! Alhamdulillah!!! mesti lega gila kan??? another 3 years? ooOOOoO bestnye!!! lama lah lagi you kat sini hehe! boleh lah jalan2. bila nak turun birm ni???

    ReplyDelete
  5. Liyana: alamak, betul2, Azli lah yang sedih kan :p :p ehehe. series, I pon dah plan ahead nak beli apeee, mak aih, harge jadi 5kali gande kat sini kan, so plis kene memborong nie :p

    fiza: Over okay! hahahah i ni nak tinggal berminggu nie. sob sob sob :p :p

    ReplyDelete
  6. Betty: aku pon dah mati kutu kat sini! :p :p adoi surirumah lah katekan :p

    Nana: series lega u!!!if not, semua plan mcm tak jadi jeeee, hopefully yours sooooonn, Amin!
    Birm? sooon, summer la jalan, best sikit kan :p

    ReplyDelete