Thursday, April 01, 2010

Her 10th Birthday!


Happpppppppyyyyy 10th Birthday to my baby sister! Nur Amni Insyirah Dzainuddin.

I missssshhh her so much, ingat lagi, masa my mom told us she pregnant again after 7 years tak. I nangis tak berlagu okay, yelahhh eldest from 7??? I fikir apa tau, sapelah nak kahwin ngan I, sulung dari 7 ;p hahaha gila teruk!

Then, while waiting for SPM result, I yang jaga budak kecik nie, tengok dia berjalan, salin pampers dia, sebab my parents both working, so I yang tunggu SPM nie lah jadi babysitter.

Ingat lagi, lepas my mom bawa dia pergi monthly checkup and jab, then my mom straight away pergi kerja. Suddenly muka Amni, biruuuuuuuu sebiru-birunya, and susah nak bernafas, she can't breath! I nervous gila!! yelah baby kan, adik sendiri pulak tue. Nasib kat rumah ada motor, and thank god I tau bawa motor, (yelah dua2 parents dah pergi kerja kan), I terus pergi klinik kesihatan, nasib I cepat, kalau takkkk *can't even think ;(. Then, nurse paksa dia muntah, muka biru dia hilang sikit-sikit, then dia start nangis. Scariest thingggg ever in life!

So, as our baby sister, youngest from 7, memang la jadi kesayangan semua orang, tapi memang je kesiyan, sebab ramai suka menyakat dia.

Now, memang sangat rindu dengan Amni, fyi, she called me 'Mama' since kecik2 ok, bukan I ajar, tapi dia hairan why people got Mama, and she doesn't. So ended up I pulak jadi Mama yeee.. ( We called my mom, 'Ibu'). Kat sekolah, bila cikgu tanye pasal mama kan, dia cakap, mama saya kerja kat Cyberjaya. tak duduk sini ;p Cikgu pon hairan jeee ;p (cikgu maksudkan mama tu ibu, dia ingat mama tu mama laah ;p)

Masa nak kahwin dulu, dia tanya Azli, 'Abang Azli, bila dah kahwin dengan mama nanti, boleh ke Amni tidur dengan mama lagi?'

Azli simply answered 'Nanti Abang Azli belikan Amni new bed yee' hehhh teruk betul! tak beralah hasben I ni.

She even cried masa I nikah tauuuu, and kat airport hantar I last Jan, nangis juga, I lagi lah kan ;p oh my mom lagi lahhh nangis kat airport ;p 

Semoga, panjang umur, murah rezeki, aih dah 10tahun dahhhh cepat je masa berlalu. ;)

Yeay! esok start Easter Holiday! cuti sampai Isnin. :D and I maybe pergi menderma duit di Bicester Village. :p

10 comments:

  1. happy birthday to ur lil sister n selamat "menderma" ehehehe

    ReplyDelete
  2. happy birthday to Amni doll!
    n happy kirai duit di bicester!!! u'll definitely go gaga over the shoessssssssssss!!! so damn cheap n soooooo much variety!
    i yg tak penah2 giler shoes nie pon bawak balik 9pairs of shoes!!! 9PAIRS OK!

    ReplyDelete
  3. Happy birthday to ur baby sister! *share birthday dengan bf i :p*

    She's so comel. Muka macam Sufiah yang genius tu.

    And selamat menderma. Hehehee.

    ReplyDelete
  4. epy bday amni laling....
    so sweet la both of u nih...
    how touching ur story dear...

    ReplyDelete
  5. happy birthday adik amni comel. *she's really cute ;)

    nasib baik akak pandai bawak motor, kalau macam kakak saya tak pandai bawak motor, aishhh~

    ReplyDelete
  6. i am youngest from 7 too... so memang rasa sangat manja dan dimanjai..hehhehe sume yg i nak i kena dapat hokeh... until i dah dpt ank... sume tuh dah berubah... i rasa cam dah matang skt dah .. anyway... happy birthday to your sista...

    ReplyDelete
  7. gha : ceeh...kutuk aku seh..aku bkn x reti bwk tp aku takut. eh time ko x blk umah...aku bley je bwk moto tau...


    happy birthday to ami manja!! sian dia asyik ken sakat ngn sume org...

    bicester!! weehuuuuu......!!

    ReplyDelete
  8. Happy 10th Birthday Amni!!

    p/s: rupa amni ada iras-iras kak nadia larr..sesuailarr kot panggilan mama tue.. :)

    ReplyDelete