Thursday, April 15, 2010

Let's learn!

Hye darlings! I show you guys step by step how to roast a chiken ala - ala Jamie Oliver eh ;)

First, wash you chicken and bagi dia kering, if u nak cepat, just lap - lap dengan kain eh :D


U need 3 basic herbs, rosemary, thyme & bay leaves and seketul lemon ;)


After your chicken dried up, rub all over chicken with ground black pepper, salt and olive oil :)


Ini lah 3 basic herbs you need :) 

Meanwhile, roughly chop carrots & onions, break garlics bulb into cloves, unpeeled.Put all together in roasting tray, drizzle with olive oil :) 


Preheat your oven around 250 Celsius, then bila you dah ready nak masukkan ayam, just turn down heat around 200 Celsius ye ;) eyh lupa pulakkk, all herbs and lemon tadi u sumbat je dalam ayam.



Yeay! after 1hour and 20minutes, your dinner serve! :) and if u nak letak vegetable, please put 45minutes after eh, if not rentung laaaa ;p I added on potatoes :D


Hope it helps darlings!

6 comments:

  1. Tak tahan temgok position lemon tu! LOL.

    ReplyDelete
  2. itu lah..masuk sebiji gitu tak potong2
    tapi memang senang aje buat kan

    ReplyDelete
  3. hi, waaa...terror u masak ya, macam senang nak buat kan, and it looks really delicious..

    ReplyDelete
  4. Reena: hahah itu lah pasal! :p

    WAH: semua sumbat sahaje! :p

    ReplyDelete
  5. farahfatihah: chef kat rumah sendiri je la darling :p

    NZZ: sonang ja! bila i try la, tp dulu rase mcm complicated je :p

    ReplyDelete