Wednesday, June 23, 2010

Hasben and wife

Azli said 'why lah you selalu ada craving2 ni? I tak pernah pon'

Adoiiii, memang suka kan craving-craving, kejap2 nak makan itu, kejap nak makan ini, teringin itulah, ini lah,  yelahhhh lagi2 kalau PMS kan?

Heee, lagi2 kalau groceries shopping, I letak dalam trolley satu benda, dia letak balik kat rak. benci tak? hahaha. I tell you, Azli and me sangat beza okay. Dia memang suka benda simple, melayu. hah settle, you bagi dia makan belacan hari2 dia hidup dengan gembiranyaaaaa. :p

If me, I love cheese, semua yang western I suka, hah sangat muskil kan? If today I cakap, I nak masak spaghetti meatballs, pastu muka dia 'erkk' benci tak? berusaha tue I nak buat meatball. Gigihhhhh, tapi hasben I nak makan nasi la pula.

Tapi best, dia kate, 'takpe I boleh masak sendiri' ehehe

Bila you duduk serumah, dah kahwin, then you're realized, sebenarnya hasben itu sangat complicated. heeeeee kan kan? compared when you're dating ;p (lagi lagi if you're long distance relationship macam I;p tak berapa nak perasan ture color)

Ehehe but enjoy and compromise bit here and there. ;) 

8 comments:

  1. hehe selera i dengan husband sama.. kitorang suka masakkan melayu thats y i tak penah masak western.. hehe

    ReplyDelete
  2. Hi babe..stage bercinta dengan kahwin memang totally different..but its just temporay..like me,the 1st 5 years tuh kira adjustment period la..now alhamdulillah ok,sama selera..malay and western dua2 boley masuk,janji kenyang..btw,I'm in UK too..Norwich..

    ReplyDelete
  3. hubby i juga suka masakan melayu... kalau i ajak dia makan kat dome, ke italiannies ke, fridays ke, chillies ke dan yg seangkatan dgnnya lah nnt dia akan buat muka muncung takmo makan... nak mkn kat kedai nasi ayam kampung hassan jugakkkk!!!!haishhh.....

    ReplyDelete
  4. yeah...its the understanding, loyalty and compromising important in a relationship...besides communication! :D

    ReplyDelete
  5. Lady of Leisure: heee, i ni fail sikit masak bende2 melayu nie, hasben lg terre, so dia je lah masak :p tapi bagus je selere senang, haha takyah pening2 :p

    Meen: Indeed!! i memang rase adjustment period, baru nak kenal ;)salam kenal for u tooooo ;)

    ReplyDelete
  6. Fiza: hahaha, same lah kiteeee!!! benci tau muke tuee :p

    Verde: Trueeeee!! ;) baru lah probation period nie :p

    ReplyDelete
  7. Nizam: hee betul! dah kahwin pon kannn, terima je laa ;p

    ReplyDelete