Wednesday, June 30, 2010

Nak ada dapur pink! ;p

Baru pulang dari bank tadi. Meeting dengan financial advisor. Bila tengok orang semua dah beli rumah, rase macammmmmmmmmmm nakkkkk sangat ade rumah sendiri. kan? kan? I think semua orang pon nak ada rumah sendiri ;)

So as first time buyer as both of us, yang tak pernah ada real property, saja nak bagi clear kan kepale ni. What is mortgage loan? How to apply, eligible ke tak. :) deposit how much, bape percent loan bank kasi. How long the loan duration.

Now, baru clear macam mane nak membeli rumah! ;p

Tapi takpe, kayuh pelan pelan ye Azli & Nadia. :p

Kena kumpul fifty thousand pound (bape byk Chanel boleh beli? ;p) nak deposit rumah, Entah2 mase tue seaview property dah naik harga berganda2? dangggggg, terpakse la pindah ke anywhere north England :p yang agak murah rumah.

I guess semua newlywed pon macam tue kan? hehe ke kami saje? slowly membina keluarga ;)

Tak sabar nak ade dapur macam ni ;p ;p

11 comments:

  1. owh sooo legally blonde!
    so ape lagie babe...kene blonde kan rambut ye bile ade pink kitchen ni enanti :D

    ReplyDelete
  2. lovelyyyyy...i pon nak kawen la cpt2 bleh sama2 plan ngn future husband for pink kitchen :p

    ReplyDelete
  3. south UK memang mahal kan?? kat birm ni pun dah start mahal dah! you all memang tak balik malaysia ke nanti? bestnye!!! dapat migrate terus ke sini :D

    ReplyDelete
  4. Verde: hahaha betul! soooo leegally blonde!


    Yana: cepaaaaaaaattt, jgn lupa jemput I nanti! ;p

    ReplyDelete
  5. Anna: macam comels je tgk pic ni, but I dont think big boss approved! ;)

    Ms Pancake: me tooooo

    ReplyDelete
  6. Nana: sangat mahal! mcm mengarut je harga dia! ;) tak sure migrate ke tak, so far rezeki kat sini lg ;) InsyAllah another 5 years kot. :)

    Ernie: sooooo, ape lg babe, dapur pink la! ;p

    ReplyDelete
  7. OOooOO 5 more years!! ooohhh good good!! sesangat bagus! Tu lah .. masalahnye I am bonded kalau tak memang teringin nak kerja full time kat sini. The purchasing power is .. hmmm .. power? hehehe

    ReplyDelete
  8. Nana: heeee, thats yyyy, mmg power, i tak rase i boleh beli macam2 kat msia, compare i kat uk. price jauh gile beze ;)

    Kami berdua tak suke bonded, sbb tue, working visa pon sanggup apply sendiri, even company offer nak buat. takmau bonded dgn sesiape :D

    ReplyDelete