Friday, July 16, 2010

Syukur apa yang ada :)

Waaahh, most of previous entries pasal shopping, boooorrriinngggg ;) but, itulah yang I buat every single day, I tak tau lah bila SALE ni nak habis!! pening tengok. Menghabiskan duittt sajeeee ;)

I am a housekeeper, cleaner, cooker, itu je kerja hari-hari, but Azli still do the cooking few days a week, membasuh pinggan, vacuuuummm, laundry, eyhhhh apekah kerja I sebenarnye???? hahaha i love you laling!

So in FREE time, I pergi town jalan-jalan tengok kedai :p I mesti end up with somthing. Sebab itulah asikkk entry yang same je.

Rase rindu nak kerja? tak juga, maybe later kot, sebab nak duit lebih for shopping and membeli barang idaman, semua orang mcm tue kan??


A housewife, cita-cita I lepas PMR ;p haha few of my friends still remembered. But, in million times I can't imagine myself as a housewife. sebab my mom kerja, so takdelah ciri2 surirumah tue pada i, But here I am! ;)  Bangun pagi bye bye Azli pergi kerja, pastu FB, kemas rumah sikit,FB, reply emails, FB, lunch hour, either Azli balik rumah or I pergi town meet up there, shopping, heee balik tv, FB tv, FB, then jogging, cook for dinner, movies, tidooooo. :p

Maybe ada anak, lain sikit schedule, or maybe ada hati nak kerja nanti, productive sikit. Buttt, I tell you, sangat stress free, relax! haih, kan best if duit turun dari langit tanpa kerja! haha mustahil. ;p

Tapi, yang penting, apepe pon, yang penting, kita bersyukur je lah rezeki Allah kasi kan :) rezeki kat mane2 :) jangan selalu merungut dalah hidup. restu ibu bapa, senangkan hati dorang, mesti ade je rezeki kitaaa :D kannnn :D eyh, jangan lupe, skang suami dulu. :D Ingatan untuk diri sendiri :D

4 comments:

  1. babe... i pun dulu tak pernah imagine myself jd suri rumah. i was so determined nak jadi engineer.seriously.. but things changed as we got married. i tak nyesal pun. im glad where i am today. :)

    ReplyDelete
  2. aku pon memula mcm bosan jd housewife. tp kat oz life tgh "pendek" sb winter kan. kol 5 jer dh gelap..jd bila aku bgn tdo, slalu tgk tv, then fb,kdg2 g shopping complex pastu prepare nk masak dinner. dinner kol 4.30! so life mlm adalah busan gak. hohoo

    ReplyDelete
  3. Verde: yes, u too darling!

    Hanis: good for youuu! and Allah pon dah tunjuk jalan yg lagi baik untuk you kan! :)

    Betty: jgn bosan malam2 *hahahah gelak ade makne :p

    ReplyDelete