Saturday, August 21, 2010

Tabung Handbag Saya

Tabung handbag saya dah kosong, since GST cost me a bomb! itu belum beli beli flap bag lagi tu!. heeee kene start menabung balik nie for new handbag. (I pakai tabung, 1sen pon kire tauuu! ;p) menabung pakai Pound nie, takde lah terasa mcm menabung pakai RM. kalau RM tue, kalau masuk 10sen, tahun bila nak sampai 10ribu tue kan? :p

Azli kate 'eyh dah fikir pasal handbag balik???' wajib kooooooooooottt, dah terjebak dah takleh nak undur! betul kan?

my next aim bag, I nak cari everyday bag, yang boleh pakai hari-hari, takyah pening2 nak jage :p actually LV monogram or damier terbaik kan? pakai pon tak pening2 kotor ke ape ke, canvas dia tebal. Batignolles or Hampstead in my mind, eyh Neverfull pon nice ape, haritu I tgk org bawak Neverfull GM as her shopping bag, semua dia sumbat dlm tue. Berguna!



But I dah jatuh cinta dengani Mahina since dulu2 lagi, then I tgk ada new color, BLEU CIEL, wooowww, macam nak beli Mahina je, baca entry yummy mummy, macam best jee Mahina dia :) color nie memang tergoda! I takde lagi bag color biru :D Lunar PM or Solar PM

 eyh Gucci Sukey still in my bag's list. :D baik beli Batignolles + Sukey, hah 2 lagiiii :p tapi Mahina Bleu Ciel ni lawaaaaaaaaaa sgt!!!

12 comments:

  1. memang lawa colour biru tu... tapi kalau light colours ni takut colour transfer je....

    ReplyDelete
  2. My vote is for either Gucci Sukey Tote or Hampstead (cheap, practical yet still chic) but if U have to get the Mahina, I love the Solar! :D But still, Neverfull/Delightful would be a more casual everyday bag... ;)

    ReplyDelete
  3. Babe, tu laaaa...cantik kan bleu ciel, I love the muted blue! Tapi kalau nak lanyak tak hengat, canvas is better. Kalau ada banyak bags nak rotate, mahina is very durable. Enjoy choosing your next bag!!!

    ReplyDelete
  4. owh sungguh cantik!!!!! I tell you I dok try yang Mahina tu .. I am to small to carry the bag!!! But you should go for the Mahina first!!! memang TO DIE FOR!!! soo lawa babes!!!

    ReplyDelete
  5. amik mahina laaa !! cantikk!! hampstead tu bag lenjan hari2 hehe

    ReplyDelete
  6. makkk cantiknyaaa mahina tuu..!go for that mahina babe!

    ReplyDelete
  7. Naddy: tue la, hee tapi mcm lawaaaa sgt!

    Verda: haha nak nak nakkkkk :)*my nafsu bag ini pon said lunar and hampstead! :p hehehe

    ReplyDelete
  8. Niz: Gucci if canvas dia soft canvas kan? itu yg tak suke sikit, if sukey mebi nak cari full leather! :)

    Yummymummy: yes, LV canvas hard canvas kan? itu yg i fikir tueee ;) *envy your Mahina!

    ReplyDelete
  9. Kak Nana: Lunar pon nampak besar kat u ke kak nana? oh myyyy keclnye youuuuuuuuu, haha gergasi la I kan :p

    Hanis: yes terbaik! tapi harganye *pengsan I nak beli dua2 sekaligus, haha :p

    ReplyDelete
  10. Ninie: kannnnnnnnnnnnn? blue dia sgt mencairkan hati! :)

    ReplyDelete
  11. hidup mahina! i own one n no regrets babe! d leather smell...owh!

    ReplyDelete