Tuesday, November 16, 2010

Juadah di pagi Aidiladha 2010


Ini juadah kami di pagi raya, yang I masak tengah2 malam semalam. Nasi Impit, Kuah Kacang, Rendang Ayam, Rendang Daging Itam Resepi Ibu Saya.

My neighbour siapppp ketuk pintu lagi, if anything its okay with us, because of, he smell something unpleasant and smoke come out from our window in middle of night! hahaha gilaaa laaa, bau makanan saya tak sedappppppp.. dah lah tengah2 malam :p

I try untukkkk lighten up our Hari Raya spirit ;) sebab tue beriyeee masak berbagai ni, menghilangkan rasa sedih kuuuuu jauh dari family, Azli takpe, dah used to it, 6years kat UK kan? :)

but insyAllah, Rayaaa mesti Rayaaaa, even kat mane jua berada. hehehe over! well, Nasi Daging + Roast Lamb in the making for our Raya's luncheon :p

Selamat Hari Raya everyone! :)

9 comments:

  1. happy hari raya nad....wah! sakan memasak nampak gayanyaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. Cuba dengar lagu Dendang perantau (dengki). hehehe..
    Selamat Hari Raya! Rajinnya masak.Bini sape lah ni

    ReplyDelete
  3. Omputeh mmg sensitif bab bau2 ni, especially rempah, diorang rasa pelik. Kita bau ok aje (pengalaman kena ketuk pintu jugak..hehe). Pity to say that it's their indirect way to say next time jgn buat lagi..huhu.. Dah la I punya ventilation share with the whole building. So masak benda2 tertentu aje.

    ReplyDelete
  4. kuah kacang takda daging. salah resepi tuh.

    ReplyDelete
  5. Jaja: thanks kak jaja! mmg sakan, sbb first time, hahah :p

    gerbera: haha thanks darling, selamat hari raya to you too!

    ReplyDelete
  6. Liyana: heee, kalau siang2 or pukul 8, dia tak pernah lah plak dtg, padehal masak lebih kurang je, mebi midnite kot uuu :D

    Abude: haha belum master, nanti balik raye next year belajar! :p

    ReplyDelete
  7. cikayu: mak saye ajar! :D my fave!

    farah: youuu tooo!!!

    ReplyDelete