Tuesday, November 09, 2010

Roast Mutton




Omg, I loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeee this! haha my type of food, I'm a meat eater! :p well here the recipe

1/2 Mutton Shoulder
Olive oil
Thyme, Rosemary (fresh, but I punye dah habis, so dried should be okaayy)
Ground Black Pepper
Pinch of Salt

Lumur semuaaa kat daging itu, then roast for 40minutes.

Senang gilaaaaaaaaaaaa! :p
I memang suka western sooo bila duduk over the sea nie, have to learn everything by myself lah, as tak jumper western food yang halal. kan? ;)

Cheers everyone, Happy Tuesday!

5 comments:

  1. Dear, I ada penyakit, bila dok oversea rajin aje ke dapur sbb terpaksa.. balik malaysia mkn luar aje. Hmm, tak boleh jadi ni, kena asapkan dapur selalu lepas ni.

    ReplyDelete
  2. Liyana: itu lahh, i pon lebih kurang la.. if dok msia, lg senang tapauuu kot, dr beriye memasak nie :p

    peah: jom dtg sini, baru u tau sedap ke tak :p

    ReplyDelete
  3. looks yummieh!!boleh try nih! eh btw cuba u try beef/lamb marinate jenama rajah- i slalu beli kat ASDA/tesco. sedap gak tau.. just campur jer 2 jenis rempah tuh, letak blackpepper then sumbat masuk oven.. sedap! hehehe

    -yr silent reader-

    ReplyDelete
  4. rajah eyh, nanti i cari, i ni jarang pergi tesco/asda, sbb yang palind dekat and besar, waitrose :D but will checkkkkkk :D thanks darling!

    ReplyDelete