Wednesday, December 08, 2010

Ikea Meatball

I'm in love with Ikea Meatball, so when bila tak dapat nak makan, terpaksa fikir macam mana lah nak buat meatball ni yee, meatball dah jadi, cuma sos yang macam ikea tue belum jadi :p So ended up, Spaghetti Meatball for dinner;)



Okaylah tue kan? Nampak yummy-licious!!! Rasa? okay lahhh :p

11 comments:

  1. Me love ikea meatballs too ;) u balik malaysia nanti mknlah puas2 at ikea ok.sauce dia ada jual rasanya at its F&B shop! I gi ikea nottingham one time tu kena mkn vegetarian food je lah :p

    ReplyDelete
  2. salam,
    i was bloghopping from salam2benua to ur blog. just nak kongsi tips for the meatball sauce. beli je cranberry jam dan cairkan dalam saucepan. as for the creamy sauce i think you can try heat mix cream with few powdered spice i.e. white pepper dan letak cheese dalam sauce. season with salt.
    sorry menyibuk :-)

    ReplyDelete
  3. wahh...will u share the meatball recipe with us? ke dah ada dalam previous post?

    New Entry: Hollywood Mommies

    ReplyDelete
  4. looks yummeh!alaa lame dah tak main masak2.your cooking reminds me of my good-ol-days in DE hehe.kat sini somehow tak rajin pulak nak masak western,asik makan nasi+lauk je hehehe

    ReplyDelete
  5. Did you bake/broil it, or did you fry it?

    I haven't make that for a long, long time. I think I haven't bought any red meat for more than year now.

    ReplyDelete
  6. Mawar: itulahhh, lame lg nak balikkkkkkkkkk, rinduuuu :D

    Annon: Thanks darling!!! I nak try your recipe :D

    ReplyDelete
  7. Peah: I dah share! :)

    Ami: I pon balik msia tak masuk youuu, beli sajeee :p or my mom je yang masak :p

    ReplyDelete
  8. Farah: I dah share you! :)

    Ashizu: jom makannnn ;)

    ReplyDelete
  9. T: I just drizzle them with olive oil, taklah deep fried kan ;) bagusnyeee you, I am meat eater, especially red meat. ohh ;p

    ReplyDelete