Friday, December 03, 2010

New baby

Actually, we bought a new camera for a month dah, oleh keranaaaa DSLR too big for me, its more to Azli's camera, dia yang suke mengusung camera tu kemana-mana. Then, we're decided, (more to my decision actually ;p :p) I don't like my Lumix compact camera, simply because, tak secantik DSLR's pictures, so I bought new camera. hehehe

The latest PowerShot G-series: PowerShot G12 
I terpengaruh with Verde and Nad :p they got G11, then tiba2 keluar G12, terus beli, nak yg latest jugeee :p one thing, dia boleh record video, interesting! 2 in one, semi-slr with video, and under my budget, I teringin NEX-5, but out of my budget :p its okay, next time yeeee :D :D

Yeay, sangat handy for me! :D

8 comments:

  1. best tak G12? bigger n heavier than G11 tak? yg penting muat dlm jumbo tak ahahaha

    ReplyDelete
  2. hye, kalau RM berapa harga dia? buatlah 1 entry pasal G12 ni. apa function dia semua. nak tau boleh lawan dengan Olympus pen e-pl1 tak.


    thanks!

    ReplyDelete
  3. Yeay for u! I rasa I punya antik la pulak.. it's G10..hehe.

    ReplyDelete
  4. Naddy: i rase same je kot, hehehe tak besar tak kecil :p tak besar la juge compared dgn compact kan :p hahaha pasti muat jumbo babe! :p

    Anon: i tak pernah try olympus babe, hehehe insyAllah nanti i buat entry khas. hehe, but kat uk, the price around 400pound

    ReplyDelete
  5. Hello NAd,
    is there panoramic mode in this camera?
    Senang tk functionnya?
    Thx

    ReplyDelete
  6. Biha: tak sure babe, hehehe i nie belum tau lg. maybe i buat entry la kot lepas i master this camera. i bute cam sikit actually. ;p

    ReplyDelete