Wednesday, December 01, 2010

Siblings

My second sister graduated early this year, so I send her,a long email about job's selection, salary management, working world and etc etc

And Kakngah did replied me with longgggg email too! :) she asked me about many things. :)

Okay, as eldest from 7, and thousand miles away, thank god! for Facebook, to watch my siblings! as Along in family, I memang suka control everything :p and keep in touch with all my beautiful friends :D and Air Asia for cheap air tickets, if I short in term of money, and its emergency, I still boleh fly back home.... but semoga dijauhkan :)

So my third brother just finished his exam last week, so I send Alang a long email as well.

BUT, he only replied "ok", hadoiiii, adik ku lg sorang nie. itu je reply dia? hehehe but he will do well :) I believe.

And my fourth brother will finished his chemist's degree this end of January, so I will send him a long email too! (okay abude?)

I just pray hard, all my sibs will do well in their future, jangan terlibat benda bukan2 sudah. Amin

Early this year, I felt like am losing control of everything, because I'm moving thousand miles awayyyyy, but I guess, everyone dah besar, they can think on their own :) yes, I memang sukaaa control everything, form masuk uni pon i yang isi kannnn :p  and maybe I dah kene start fikir about my own family pulakkkkk.. :) kan?



7 Heaven at Kakngah's graduation last May! *miss


7 Heaven at my wedding! :) 

3 comments:

  1. nadia,

    tak salah pon kalau kakak mengkontrol adik2nya..sbb kite berniat baik pd dorang kan..
    lgpon,drh daging kita..kita mesti laa nak yg terbaik utk dorang kan..

    huu..sbb aku pon mcm tu gak ngn adik2ku..
    seorang kakak yg paling ditakuti wpun hanya anak kedua!
    dorang lebeh takut ngn aku berbanding akak aku dan mak aku! hehehe...
    betapa kah garangnya aku! huhuhu..

    takpe..aku paham cemana cara nya kita kontrol adik2 kita..
    mebi org yg tatau, akan ckp kita terlalu mengkontrol kan..tapi..hanya TUHAN yg Maha Tahu...kan?

    nway..aku tgk mcm sedap plak laa velvet cake ko tu! huh..aku nak carik sepotong laa kat mana2 kat sini...kedai kek mana yg ada eh? ;p

    oho..adakah aku pon nak jd mcm adik ko? membalas ngn pjg lebar...hahahaha...

    ReplyDelete
  2. haha...diorang sgt ong sbb dpt kakak mcm kamu lah kawan!! (^_^)

    ReplyDelete
  3. Angah: ko mmmmmmggg garang, kat sekolah pon! hahahaha :p :p

    wei ade kat delicious, ou ke mane2 kot :D :D rasenye la :p

    tah: hehehe ong ke? sbb garang nie! :p

    ReplyDelete