Wednesday, January 12, 2011

Brighton

You know what, Brighton Sussex Malaysian Society Group in Facebook, cuma ada 20+ people, (including wife & husband, e.g me and azli)

This year, 4,5 PHD students nak habis dah, and after that, no more families, takde pon new PHD student. makin kurang lah Malaysian population here.

how sadis is that? ;p

Azli's bestfriend, Indran (Malaysia's Indian) pon dah pindah Newcastle, makin lame makin kurang  Malaysian kat Brighton nie, but few Indonesian families/couples still ada :D one of Brunei family, yang rapat pon dah pindah.

I tell you, Brighton is very expensive for accommodation. One studio Flat in Brighton equal to 2/3bedrooms house in Manchester.

Apa nak buat, rezeki kami masih di sini, but I do love Brighton though! warmer, nice sea view and fun :)

Brighton Pier April 2009


Hopefully Tabung Rumah kami cepat penuh, and InsyAllah then we be able to buy a nice sea view property here :) Amin. Tak sabar nak ade rumah sendiri, yang boleh cat sendiri, renovate kitchen etc etc. wahhh tak sabar!

6 comments:

  1. Hi Nadia, Brighton is a very nice and indeed an expensive city. Teringat I dok ketapi lari dari Pompey just to get that nicer vibes, walaupun kat Pompey tu ada jugak pantai tapi Pier dia tak sebest macam Brighton. Take care and terlambat wish pulak Happy Anniversary dear!

    ReplyDelete
  2. wow,lawa sungguh langit tu,mcm lukisan.

    memang mkn susut malaysian di Uk skrg ni.:(

    ReplyDelete
  3. Fasha: pompey dekat je kan you ;) haritue pon baru I pergi, sbb nak pergi factory outlet. :D Thanks darling! :D

    blackcardomompods: true! :) lagi2 next year, ketat lg visa nak masuk UK :(

    ReplyDelete
  4. peah: Amin, bercita-cita nie :D

    Shenufan: takutttt, hehehe kalau angin mlm kuat, dengar oooo ombakkk. hehe tapi ajal kat mane2 kan. :D

    ReplyDelete