Wednesday, January 05, 2011

Cheesecake? No problem

Somehow, I baked two cakes last weekend, Omg, gemoks gila hasben I tue jadinya :p

 New York Cheesecake - Rasa, sedap, cuma, cheese nipis, because of, dah pukul 9 malam, cream cheese tinggal satu je, and malas nak keluar beli, makan ape yang ada saje :D


Chocolate Banana Muffin, it supposed to be 12 big muffins, BUT I dah out of muffin cases, I tuang je dalam cake tin, so jadilah muffin pisang yang besar.

Dua2 cake nie habis dah.. dasyat betul 2 org ini makan! :p

I still can't believe that, I bolehhhhhh buat cake, a year after marriage, sendiri susah nak percaya, well simply because, my mom tak buat cake, everything beli saje :D

She's really proud of me! after I skyped with her and showed my baking tin and etc, she said "Anak ibu dah pandai masak!"

I miss my mom, and her cook, of course!

5 comments:

  1. Hehe cute entry :) both cakes looks yummy.im so into baking too.planning on baking cream puffs and choc chips cookies one of these days.Rajin2 share recipe ok!

    ReplyDelete
  2. OMG!!!!!!!!!!!!!!!!

    nadia!!! ko buat cheese cake!!!!!!!!!!!!
    huuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa.... aku kagummmmmmmmm!!!
    nape tak pos kat aku??????????

    last wik aku dah beli sampai 3 slices cheese cake kat secret recipe kosangor tu!!!
    tapi...aku tak puas langsunggg!!!!
    bessssttttttnya kalu aku dpt makan cheese cake segedabak mcm ko buat tuuuuuuuuuu!!!!
    huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

    ReplyDelete
  3. Mawar: Okay, will do, its soooo easy kan? once you do it.

    Angah: hahahahaha, jom dtg sini angah!! :D :D hahaha ko beli sampai 3? gilaaa :p ;p mmg senang wei, aku boleh buat tiap2 mingguuuuu :p :p weih ko nk harry porter x? bg address kat email aku plis :D

    ReplyDelete