Monday, August 01, 2011

Salam Ramadhan

Hi,

Salam Ramadhan everyone :)

Ramadhan start Monday as well for Brighton, according to Medina mosque nearby. Summer fasting from 2am to 9pm, dalam 18/19 jam puasa sehari! :D fuuuhhhh... then first time puasa and kerja as well, hopefully takde laaa mengada sgt tak tahan kan :p  and the weather is not helping too, makin lama makin panas.. haritu complain hujan je.. aish tak bersyukur.. hehe itu dugaan puasa.

Thanks for the tips for high blood pressure guys! I dah clueless what else I can do, every week,  bp reading increase above 200 the, kena warded, masuk air, then tunggu bp reading ok, baru keluar hospital, muntah2 when bp reading above 200, soo bila fluid banyak keluar, tue yg kena masuk hospital everytime. Every single week!! for like a month dah.. sangat sedih, because, I rasa hopeless, because I'm not physically there, what can trigger HBP? takkan tiba2 boleh naik kan? food ke? or what? :(

Amin, semoga semuanya selamat.

Salam Ramadhan you guys! semoga semuanya diberkati Allah. Amin! :)

3 comments:

  1. Dear Nadia, selamat berpuasa. I ada pengalaman puasa during summer as well. Puasa 18/19 hours mmg terkezut dibuatnya...tapi kuasa Tuhan, bila dah puasa tu tak terasa apa...macam puasa2 di Msia aje. Cuma masa lepas berbuka until imsak mmg x panjang...so kena pulun in terms nak minum air yg banyak. Take care Sis!

    -Mel-

    ReplyDelete
  2. Mel: True!! :) mmg tak terasa pon puasa panjang mcm nie :) even if I terlupa sahur, Alhamdulillah! :)

    Anon: u too!

    ReplyDelete